Vacature Bid-en Tendermanager

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Sales
 • Professional
 • Geplaatst op 9-12-2021
Zorgen dat er mooie opdrachten worden binnengehaald voor PostNL. Dit vraagt om commercieel inzicht, sterk analytisch vermogen en sterke uitdrukkingsvaardigheden.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Alyssa Bhoendie

Alyssa Bhoendie

Wat ga je doen?

Als Bid & Tender Manager ben je dagelijks bezig met het samenstellen van de beste commerciële tenders van de postmarkt voor onze klanten, dat wil zeggen grote en/of complexe offerte trajecten. Natuurlijk doe je dit samen, samen met een klantprojectteam dat je leidt, bestaande uit o.a. Sales, Prijsbeleid, Legal en Productmanagement. Je doorgrondt de tender en verplaatst je in de klant. Met input van het projectteam schrijf je commerciële offerteksten op maat. Vaak gaat het om tenders van aansprekende klanten en/of behoorlijke bedragen. Het betreft zowel het behoud van klanten als het winnen van nieuwe klanten.

 

Kortom, je bent de motor van aanbestedings- en tendertrajecten, vaak met een strakke planning en korte deadlines. Voor Mail maar ook voor andere business lines, zoals Cross Border Solutions, PostNL Pakketten en Valid Express.

 

Je bent onder andere verantwoordelijk voor:

· Signaleren van aanbestedingen;

· Adviseren van Accountmanagers over tendertrajecten;

· Leiden van een multidisciplinair bid-team;

· Efficiënt projectmanagement van aanbesteding- en tendertrajecten met strakke planningen;

· Adviseren over de te volgen winstrategie;

· Tijdig, succesvol en juist beantwoorden van aanbestedingen, RFI’s en RFP’s;

· Commercieel beantwoorden van aanbestedingen/tenders;

· Afstemmen met afdeling Legal met commerciële belangen in ogenschouw;

· Up-to-date houden van de tenderbibliotheek;

· Evalueren van de aanbesteding/tender en verbeterpunten doorvoeren.

 

Je werkt nauw samen met Accountmanagers, Juridische Zaken, Operations, Productmanagement, Insurance en onderhoudt een netwerk met andere afdelingen en zusterbedrijven om de tender/aanbestedingen zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Plaats in de organisatie

Binnen de afdeling Account Management (onderdeel van Commercie) staat het behouden en (terug)winnen van volumes, omzet en marge van strategische accounts van PostNL centraal. Naast post gerelateerde producten en diensten, is de afdeling ook verantwoordelijk voor de sales van Document-, Direct Marketing- en mail gerelateerde Data oplossingen. Gedurende het gehele salesproces staat de klant centraal: wij kennen de behoeften van de klant en streven naar een optimale klanttevredenheid. De afdeling Key Accountmanagement is verantwoordelijk voor de omzet en klanttevredenheid van de ca 400 grootste klanten van PostNL en omzetverantwoordelijk voor ruim € 0,7 mrd. En bestaat uit circa 50 FTE.

 

PostNL Commercie

Onze klanten staan centraal, bij alles wat we doen. We willen ervoor zorgen dat dankzij onze diensten en producten hún bedrijfsresultaat daadwerkelijk verbetert. De medewerkers binnen Commercie zetten zich daar dagelijks voor in. Door marktleider te zijn en te blijven in álle schakels van de postketen, hebben we onze klanten ook echt wat te bieden. Zij hebben de keuze uit een compleet aanbod aan diensten voor communicatie, transactiepost en levering van documenten en goederen. Met een constante kwaliteit en in efficiënte processen, zodat ze ook nog eens voordeliger uit zijn. Commercie werkt hard aan het behouden van onze koppositie. Dat doen we vanuit een ondernemende instelling. En door hard te werken aan innovatieve en bijzondere dienstverlening.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij speelt namelijk een belangrijke rol bij het behouden en het verwerven van nieuwe PostNL klanten. 

· Gewenste werk- en denkniveau: HBO/WO;

· Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;

· Kennis van inkoop;

· Kennis van aanbestedingswet (pre);

· Ervaring met projectmanagement;

· Commercieel inzicht, oog voor de klantwens;

· Sterke commerciële schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het formuleren van de Bid;

· Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid voor het vertalen van voorwaarden en eisen en de klantvraag naar de interne organisatie;

· Organisatie sensitief, weet om te gaan met stakeholders en verstaat de organisatie doelen;

· Scherp analytisch vermogen en kan complexe zaken eenvoudig weergeven;

· Heeft een hands-on mentaliteit en is daadkrachtig;

· Nauwkeurige werkwijze.

Wat bezorgen we jou?

·Een salaris van minimaal € 3509,- tot maximaal € 4836 bruto per maand (schaal 10) op basis van een fulltime contract van 37 uur of een salaris van minimaal € 3.974 tot maximaal

een salaris van minimaal € 3.974 tot maximaal € 5.629 bruto per maand (schaal 11) op basis van een fulltime contract van 37 uur (afhaneklijk van kennis en ervaring);

· 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;

· collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;

· goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;

· een laptop, smartphone, thuiswerkvergoeding en tegemoetkoming in je reiskosten;

· korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;

· geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende ov-bereikbaarheid;

· een jaar contract en op termijn een vaste aanstelling

· Een strategisch, afdelingsoverstijgende rol in een dynamische markt

· Enthousiaste en gemotiveerde collega's

 

Informatie

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Judith Beck, telefoonnummer 06- 19 23 27 72. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Alyssa Bhoendie, Corporate Recruiter, telefoonnummer 06-15 3030 51. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!