Vacature Business Analist Retail

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 7-4-2022
De Business Analist Retail zorgt voor fact-based inzicht, maakt zaken transparant en inzichtelijk en helpt daarmee de juiste prioriteiten te stellen om business value van de Retail initiatieven te maximaliseren. Als business analist kijk je vooruit en zorg je dat PostNL Retail kan anticiperen op verschillende ontwikkelingen. Daar heb je sterke analytische vaardigheden en strategisch inzicht voor nodig, uitstekend verbindend vermogen en een can-do houding in een dynamische, snelle omgeving.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

De afdeling Retail zorgt ervoor dat iedereen in Nederland en België pakketten en brieven gemakkelijk kan verzenden en ontvangen via ons Retail netwerk van bemande en onbemande PostNL-punten. Zie ook deze video om meer over Retail te weten te komen. 
Als business analist Retail draag je bij aan de doelstellingen van 2 agile teams, 1 projectteam en overige (finance) projecten binnen de afdeling Retail. Eén van de agile teams houdt zich bezig met het ontwikkelen van onbemande Retail oplossingen, het andere agile team houdt zich bezig met het verbeteren van processen voor onze retailers. Daarnaast zal je ook werkzaamheden verrichten voor het projectteam wat zich bezighoudt met het uitrollen van pakket- en briefautomaten en financiële processen verbeteren/toekomstbestendig maken. 

De business analist rapporteert aan de senior business controller van Retail. Als Business Analist ondersteun je enerzijds de Product Owners (PO) van de bovengenoemde teams en anderzijds de senior business controller Retail bij business control werkzaamheden. Je ontwikkelt meetgegevens en KPI’s gerelateerd aan doelstellingen en scope van het Retail team waar je onderdeel van uitmaakt. Binnen Retail fungeer je ook als brug tussen het Data Competence Centre en de business. Je bewaakt de voortgang van de gestelde team doelstellingen door KPI’s op te stellen en te monitoren, dit kunnen zowel financiële als operationele (i.e. klanttevredenheid, duurzaamheid) gegevens zijn. Je bent in staat snel de business te begrijpen en je maakt door middel van financiële business cases inzichtelijk wat het rendement is op een investering. Je overziet de gebieden met de grootste kansen die kunnen worden aangepakt zodat er op waarde creatie, strategische en financiële doelstellingen geprioriteerd kan worden.
 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Als Business Analist kijk je vooruit, draag je bij aan het maximaliseren van business value van Retail en zorg je samen met het agile team en de senior business controller er voor dat de organisatie kan anticiperen op ontwikkelingen.

•    hbo/wo werk- en denkniveau; (technische achtergrond/econometrie/economie/wiskunde)
•    minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol in finance of insights; (business/data analist / business control)
•    kennis van en ervaring met modelleren van data en het ontwikkelen van dashboards;
•    kennis/ervaring/affiniteit met verschillende data & analytics tools (PowerBI is een pre);
•    gevorderde Excel gebruiker;

Je hebt sterke analytische en strategische vaardigheden, een helicopter view, waardoor je verbanden kan leggen en de vertaling kan maken van data naar business driver insights. Je hebt een sterk gevoel van eigenaarschap, kan goed zelfstandig werken en hebt het vermogen om effectief te werken met een beperkt aantal vereisten. Je communiceert makkelijk, houdt van pionieren en gedijt goed in een dynamische, snelle, Agile omgeving. 

Wat bezorgen we jou?

•    een salaris tussen € 3.544 en € 5.629 bruto per maand (schaal 10/11) op basis van een fulltime contract van 37 uur, afhankelijk van ervaring;
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
•    gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
•    uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen.
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Binnen de digitale transformatie van PostNL worden allerlei initiatieven ontplooid die bijdragen aan een toekomstbestendig PostNL. Een van die pijlers van de digitale transformatie is de Agile Transformatie. De business analisten in de agile teams werken samen via de Community of Practice van Agile business analisten binnen PostNL. Door kennis en ervaring met elkaar te delen binnen deze community draag je bij aan de versnelling van onze digitale transformatie.

Wil je meer weten over de digitale transformatie van PostNL?  Klik dan hier en wie weet draag jij als Business Analist Retail binnenkort je steentje bij aan een van onze belangrijkste strategische pijlers voor een toekomstbestendig PostNL. 

Interesse?
We ontvangen je CV en motivatiebrief graag voor 23 april.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Tak Chin Lam, Senior Business Controller Retail via 06-82816507 of tak.chin.lam@postnl.nl of met Asmara Vissers, Corporate Recruiter Finance via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.


Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!