Vacature Business Development Manager

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Digital
 • Professional
 • Geplaatst op 12-5-2022
Het ontwikkelen van nieuwe proposities die de consument blij maken en verbinden met PostNL. Met als belangrijkste doel de relatie en de interactie met de consument te verhogen. Dat vraagt om ondernemerschap en creativiteit.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Alyssa Bhoendie

Alyssa Bhoendie

Wat ga je doen?

Als Business Development Manager draag je bij aan het vergroten van de innovatiekracht van PostNL. Je initieert de ontwikkeling van nieuwe business proposities voor consumenten. Dit doe je in nauwe samenwerking met Customer Journey Owners, Service Designers en een Innovatie studio. In deze rol ben je richtinggevend voor het realiseren van relevantie voor consumenten en stretch je de scope van PostNL. De rol van Business Development Manager is veelzijdig en elke dag kan anders zijn. De ene dag neem je deel aan consumentenonderzoek om een MVP te testen. De andere dag voer je gesprekken om de organisatie mee te nemen in de businesscase van een propositie of zit je aan tafel bij een mogelijke externe samenwerkingspartner.

 

Jouw verantwoordelijkheden:

· Je analyseert macro-economische en platform ontwikkelingen in de markt en brengt kansen en bedreigingen in beeld.

· Je weet deze kansen door te vertalen naar concrete (kleine) stappen, die op korte termijn realiseerbaar zijn en potentieel kunnen leiden tot langere termijn strategische ontwikkelingen.

· Je initieert nieuwe business development trajecten en bent hierbij verantwoordelijk voor het gehele innovatieproces vanaf ideevorming tot en met de borging in de staande organisatie.

· Je weet de stakeholders in de organisatie mee te nemen in de trajecten inclusief de waarde voor PostNL en voor de consument.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Om beter en sneller in te kunnen spelen op de concurrerende en veranderende omgeving en een strategische positie te behouden op het consumenten domein, moet PostNL blijven innoveren. Als Business Development Manager speel je hierop in door het ontwikkelen van nieuwe PostNL verdienmodellen die uiteindelijk waarde bieden voor de consument.

· Een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in bedrijfskundige, economische of industrieel ontwerpen richting

· Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, ervaring met productontwikkeling is een pré

· Ondernemend en durft een stap vooruit te zetten op het moment dat anderen dat nog niet doen

· Creatief in het bedenken van oplossingen en de bijbehorende aanpak

· Kennis van innovatiemethodieken en bijbehorende processen, zoals Design Thinking en Lean Startup

 

Voor de functie van Business Development Manager zijn we op zoek naar iemand die graag pioniert, initiatief neemt en richting wil geven aan verandering. Een ondernemende doener. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de markt en vindt het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingen buiten PostNL. Je hebt een duidelijke visie op nieuwe business ontwikkeling met waarde voor de consument, gericht op de nabije toekomst en de rol en positie die PostNL in de markt wil innemen. Je weet wat er leeft in de organisatie, kan proactief verwachtingen managen en draagvlak creëren op verschillende niveaus. Je bent in staat lange termijn visie om te zetten in korte termijn doelen en stappen.

Wat bezorgen we jou?

Wat bezorgen wij jou?

•    Salaris tussen €3.974,53 en €5.629,08 bruto per maand bij een full-time dienstverband van 37 uur per week;
•    Ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling door interne opleidingen en trainingen; 

•    Veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;

•    Een leuk team met enthousiaste en gemotiveerde collega’s
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen; 
•    Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    Tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop en smartphone;
•    Aantrekkelijke personeelskortingen op bijvoorbeeld fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    Gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van station Hollands Spoor;
•    Uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen;
•    Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.

 

Interesse?
We ontvangen graag je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Lisette Kaupmann, Manager Business Development via 06-10772738 of Lisette.Kaupmann@postnl.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces kan je contact opnemen met Alyssa Bhoendie, Corporate Recruiter, via 06-15303051 of alyssa.bhoendie1@postnl.nl. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!