Vacature C#, TypeScript, AWS Lead Engineer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 11-5-2022
'Bouw met ons als Lead Engineer aan een mission critical platform welke het mogelijk maakt iedere dag meer dan 1.1 miljoen pakketten te verzenden'

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

Als Lead Engineer kom je te werken bij ons BAS platform. Dit is een mission critical platform die fungeert als de poortwachter waar de digitale reis van een pakket begint. We dragen hier zorg voor de aanmelding, informatieverwerking, en labelling van ieder pakket dat je als consument besteld en wij als PostNL versturen. Gemiddeld zijn dit 1,1 miljoen pakketten per dag, met pieken van 2 miljoen.

 

Je komt terecht in een team van 4 engineers, een product owner, twee solution consultants en een scrum master. Je zal dit team leiden op technisch gebied. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de bouw, stabiliteit, schaalbaarheid, integratie, beveiliging, technische innovatie van het platform. Je zorgt voor een solution design maar neemt ook de tijd om prototypen te bouwen en zelf de code in te duiken. Onze applicaties zijn vooral gebouwd in C#, TypeScript, zoveel mogelijk Serverless AWS met CI/CD en een microservices architectuur.

 

Alle technieken en onze engineering community binnen PostNL staan tot je beschikking. Je zult veel samenwerken met aangrenzende platformen, peers en collega’s uit het logistieke domein. Daarnaast word je onderdeel van deze engineering community, waarbij je meedenkt over PostNL brede IT best-practices en innovaties.

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI ,data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. In jouw rol als Lead Engineer heb je veel invloed op het behalen van deze ambities en het bepalen van de route naar het worden van een tech organisatie.

Vanuit je rol als Lead Engineer weet je hoe je een samenwerking moet aangaan met zowel je team als de stakeholders daarbuiten. Je hebt ervaring met data intensieve applicaties en een cloud native omgeving. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van systemen inzetten in een logistieke tech omgeving.

 

Daarnaast heb je:

 • Ervaring in het designen van cloud-native microservices architectuur in een complexe omgeving;
 • Ervaring met AWS (het liefste met Serverless services);
 • Ervaring met het bouwen van applicaties in bijvoorbeeld C#, Java, JavaScript of TypeScript;
 • Ervaring in coaching, mentoring en leiden van een engineering team.

Wat bezorgen we jou?

We zullen je goed begeleiden bij jouw verdere invulling van de lead engineer positie. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.

 

Daarnaast ontvang je:

 • Een salaris van € 4.504 tot € 7.683 (salarisschaal 12/13) op basis van 37 uur per week;
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding.

 

Interesse?

Ben je klaar voor de technologische eindverantwoordelijkheid van een engineering team? Solliciteer dan als Lead Engineer door het delen van je cv. Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Stefan van Wijngaarden op 06-82231251 of via stefan.van.wijngaarden@postnl.nl. PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!