Menu

Channel Performance Manager

 • Logistiek
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Heb jij een duidelijke en inhoudelijke visie op de klantcontactstrategie via verschillen kanalen in de e-commerce en logistieke markt en op de stappen die we de komende jaren moeten zetten om onze doelstellingen te halen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitdagingen

Over PostNL Pakketten & Logistiek

PostNL Pakketten & Logistiek is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen ruim 650.000 pakketten per dag via een state of the art pakketten netwerk. Daarnaast wil PostNL dé logistieke e-commerce speler in de Benelux zijn. Daarvoor beschikken we over diverse netwerken voor het bedienen van verschillende markten en klantbehoeften.

 

De divisie Logistic Solutions van PostNL Pakketten & Logistiek bestaat uit een aantal snel groeiende en ambitieuze business Lines (o.a. Extra@Home,  Fulfilment, Valid Express, Mikropakket en Cargo). Daarnaast hebben we een aantal nieuwe proposities die voor new business zorgen, zoals Flora@Home en Healthcare. Wij bieden de  logistieke flexibiliteit die voor een bedrijf nodig is om verder te groeien.

 

Over de afdeling

De afdeling Marketing & Communicatie is verantwoordelijk voor de marketing- én communicatiestrategie van PostNL Logistic Solutions, onderliggende business lines én de onderdelen van Business Development.

 

Het doel van deze afdeling is het maximaliseren van marktkansen. Enerzijds gericht op het behoud van klanten, anderzijds op het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe proposities. De afdeling Marketing denkt en werkt vanuit de klant. Er worden gerichte acties ondernomen ten behoeve van het werven van nieuwe klanten en verbeteren van loyaliteit en klanttevredenheid van bestaande klanten. Daarnaast is de afdeling Marketing & Communicatie verantwoordelijk voor marktbewerkingsstrategie die de klantwaarden en het merk PostNL maximaal ondersteunt.

Je verantwoordelijkheden

Als Channel Performance Manager ben je verantwoordelijk voor het optimaal vertegenwoordigen van producten en diensten van Logistic Solutions bij online en fysieke kanalen (touch points voor klanten), het opstellen van de kaders voor de samenwerking met de (uitbestede) kanalen en het sturen op verbeteringen in de performance van deze kanalen. Het gaat om de relaties met de bedrijfsonderdelen Klantcontact (BIC), Online en Sales.  Je neemt ook als Business Owner actief deel aan de agile teams voor o.a. Business Portal en Zakelijke Klant Interactie.

Je maakt met deze bedrijfsonderdelen en externe partners afspraken,  regelt overlegstructuren, zorgt dat er gerapporteerd wordt over de kwaliteit van de dienstverlening en over de commerciële resultaten en zorgt voor een cyclus van continue verbeteren. Voor deze samenwerkingspartners ben je een volwaardige gesprekspartner op elk niveau en maak je zelf nadrukkelijk deel uit van de continue verbetercyclus.

Je doelstelling is om met elke partner te werken aan de verbetercyclus, zodanig dat het salesresultaat van het kanaal verbetert, de kwaliteit van dienstverlening en de klanttevredenheid stijgen en de kosten dalen. Je rapporteert over o.a. voortgang projecten, aantal bezoekers, aantal leads, conversiepercentage, zoekmachine optimalisatie, usability- en klanttevredenheid bij touch points.

In de rol van Channel Performance manager rapporteer je aan de Manager Marketing & Communicatie Logistic Solutions.

Wat breng jij mee?

 • HBO/ WO werk- en denkniveau – bij voorkeur aangevuld met een afgeronde opleiding;richting marketing, sales, commercie of business intelligence;
 • Minimaal drie jaar ervaring op het gebied van (online) marketing/channelmanagement;
 • Ervaren in het samenwerken met (externe/interne) partners;
 • Ervaring met projectmatig werken binnen corporate organisaties;
 • Op de hoogte van laatste ontwikkelingen op online gebied;
 • Ervaring met IT projecten, klant interactie kanalen en systemen.

Wat bieden wij jou?

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal 10  functie op basis van de CAO voor PostNL, van € 3.419,47 tot
 • max € 4.712,00 op basis van een 39,25 urige werkweek (afhankelijk van je werkervaring).

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke