Menu

Contract Manager Fulfilment

 • Logistiek
 • Houten
 • Reguliere baan
 • Professional

Ben jij de Contract Manager die het team kan leiden en inspireren, heb je affiniteit met complexe
e-commerce processen en ben je resultaat- en klantgericht? Lijkt het jou interessant om verantwoordelijk te zijn over gerobotiseerde fulfilment processen? Reageer direct!

Uitdagingen

De uitdaging van de Contract manager

Als Contract Manager ben je operationeel, financieel en commercieel verantwoordelijk voor de klanten binnen het betreffende Contract Team. Dit houdt in dat je direct leiding geeft aan de teamleiders van de Competence Centers, het Hoofd Operations Support en een Accountmanager.
Verder onderhoud je contact met bestaande en nieuwe klanten en ben je P&L verantwoordelijk voor het Contract Team. Je zorgt ervoor dat de dienstverlening conform klantafspraken en verwachtingen wordt uitgevoerd. Samen met je team en je klanten werk je continu aan het verbeteren van de logistieke operatie en de dienstverlening en bouw je de klantrelatie verder uit met als doel het verlengen en uitbreiden van je contracten. Denk hierbij aan het bijhouden en verbeteren van de klantrelatie, het borgen van een tijdig compleet facturatieproces en het genereren van nieuwe business bij bestaande klanten.

Over de afdeling

PostNL ECS is in twee Contract Teams georganiseerd, te weten: Contract Team Fulfilment en Contract Team Productie. Een Contract Team bestaat uit meerdere operationele Competence Centers (ieder geleid door een Teamleider) en een afdeling Operations Support waarbinnen alle ondersteunende taken worden vervuld. Het Contract Team is integraal verantwoordelijk voor het verlenen van een optimale dienstverlening richting haar klanten. In je communicatie naar klanten word je ondersteund door een Accountmanager.

Je verantwoordelijkheden

We zijn op zoek naar een contract manager voor het team Fulfilment. Dit team bedient alle e-commerce klanten. Het nieuwe gerobotiseerde fulfilment systeem AutoStore maakt onderdeel uit van dit proces. Verder ben je ook verantwoordelijk voor het centrale inslagteam en het magazijnteam. Fulfilmentprocessen zijn een ultieme samenwerking tussen medewerkers, klanten, (IT) systemen, kosten, data en processen. Jij als contractmanager bent dagelijks actief op deze verschillende vlakken. Je bent de motivator om te zorgen dat je afdeling elke dag opzoek is naar procesverbeteringen en innovaties.

 

Over PostNL Pakketten en Logistiek

PostNL Pakketten en Logistiek is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. PostNL Fulfilment richt zich vooral op de B2C logistieke dienstverlening aan webshops (E-tailers, re-tailers, brands). De primaire dienstverlening is orderverwerking, voorraadbeheer, retouren handling in combinatie met distributie. Met ons gerobotiseerde orderverwerkingssysteem picken en verpakken we de online bestellingen van onze klanten.

.

Wat breng jij mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau; met een goed inwikkelend analytisch vermogen;
 • Je neemt besluiten fact-based en bent bereid echt de inhoud in te duiken;
 • Aantoonbare ervaring in een logistieke e-commerce omgeving. Uitstekende kennis van logistieke processen en ervaring met geautomatiseerde informatiesystemen;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende; Inspirerende leider die mensen kan verbinden en besluiten durft te nemen;
 • Kennis van en geloof in Lean en goede sociale en communicatieve vaardigheden; stevige gesprekspartner;
 • Flexibele werkhouding en bereid om indien nodig op diverse locaties in Nederland (en België) te werken.

Wat bieden wij jou?

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Ruimte voor zelfontplooiing en persoonlijke groei;
 • De functie is geïndiceerd op schaal 11 basis van de CAO voor PostNL Pakketten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring betreft het een bruto maandsalaris van € 3834,16 tot € 5430,33 bij een 39,25 urige werkweek.
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke