Vacature Controller Operations MailNL

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 15-2-2022
Zorgen dat we het MailNL netwerk zo efficiënt mogelijk runnen. Dit doe je door het zorgen voor een strak PDCA proces en advisering hierover richting business partners. Dit vraagt om analytisch vermogen en sociale vaardigheden om resultaten te vertalen naar advies richting management.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Joy van Manen

Wat ga je doen?

Als Controller Operations ben je verantwoordelijk voor het monitoren, adviseren en challengen van managers bij het behalen van resultaten. Je opereert op het snijvlak van Finance en Operations en bent een aanjager om de gezamenlijke doelstellingen met het operationele management te realiseren. Hiervoor is samenwerken en verbinden met de business erg belangrijk. Kortom je speelt een navigator rol in een sterk veranderende en uitdagende operationele omgeving. We zijn continue met verbeteringen bezig. Neem nu de Nieuwe Route van de Post waarbij het patroon van bezorgen van post in Nederland fundamenteel is veranderd waardoor we beter kunnen meebewegen met de ontwikkelingen in het post volume.

 

In de rol van Operational Controller binnen het Control team van MailNL ben je al vanaf het eerste idee betrokken tot het dag dagelijks runnen van het bedrijf. PostNL MailNL is een Business Unit van PostNL, de grootste particuliere werkgever van ons land. We bereiken elk adres in Nederland. En we bezorgen honderdduizenden brieven en pakketten per dag. Je komt terecht in een team dat bestaat uit een mix van ervaren Post collega’s en collega’s die recent bij PostNL zijn begonnen ( circa 10FTE). 


Het team is in ontwikkeling en jij speelt daar een belangrijke rol in. Je rapporteert aan de Manager Business Control Operations en acteert als zijn rechterhand waar nodig. Als Controller Operations maak je onderdeel uit van de professionaliseringsslag bij PostNL waaronder digitalisering, data analyses en het cijfermatig proactief sturen samen met de business. Jij bent performance gedreven en een stevige, constructieve financiële sparringpartner voor het management. Daartoe overzie je de hoeveelheden informatie en daarbij maak je duidelijk onderscheid in de prioriteiten voor de business.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door ieder dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door jouw objectieve kijk hou je onze managers scherp om betere resultaten te behalen en zo het bedrijf gezond te houden.

• WO-niveau, bij voorkeur in een bedrijfseconomische of bedrijfskundige richting; idealiter gecombineerd met een RC-opleiding; 
• Minimaal 6 jaar relevante werkervaring, inclusief ervaring als business controller in een grotere complexe organisatie; 
• Affiniteit of ervaring met logistieke processen is een pré. 
• Door jouw analytisch en kritische houding weet je de managers te adviseren en soms ook te overtuigen. Je werkt zelfstandig en zoekt altijd naar een oplossing om samen met de business unit betere resultaten te halen. 

 

Je beschikt over een sterk analytisch en communicatief vermogen. Je bent een ondernemende, nieuwsgierige, daadkrachtige persoonlijkheid die hands-on, stressbestendig, flexibel en proactief weet op te treden. Je bent in staat om buiten je eigen vakgebied te opereren en bezit een gezond ambitieniveau. Je vindt het leuk om niet alleen de cijfers te doorgronden, maar ook om de processen in de business te begrijpen. Je weet verbindend te werken in een no nonsens omgeving en kan goed omgaan met alle lagen binnen een organisatie van operationeel tot managerial niveau. 
 

Wat bezorgen we jou?

•    salaris tussen € 3.975,- en € 5.629,- (schaal 11) bruto per maand bij een full-time dienstverband van 37 uur; 
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
•    gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van station Hollands Spoor;
•    Bij PostNL werken we hybride: dit houdt in dat we werken vanuit huis combineren met werken vanaf kantoor;
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.

 

Solliciteren?

Heb je vragen over de inhoud van de vacature of over het proces? Mail/app gerust met de Corporate Recruiter Joy van Manen.  

   

joy.van.manen@postnl.nl

+316 51 66 13 41

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 
  
Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 
 
Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!