Vacature Controller Operations

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 19-11-2021
Zorgen dat we het MailNL netwerk zo efficiënt mogelijk runnen. Dit doe je door het zorgen voor een strak PDCA proces en advisering hierover richting business partners. Dit vraagt om analytisch vermogen en sociale vaardigheden om resultaten te vertalen naar advies richting management.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Laurine Moelijker

Laurine Moelijker

Wat ga je doen?

Als Senior Controller Operations ben je verantwoordelijk voor het monitoren, adviseren en challengen van managers bij het behalen van resultaten. Je opereert op het snijvlak van Finance en Operations en bent een aanjager om de gezamenlijke doelstellingen met het operationele management te realiseren. Hiervoor is samenwerken en verbinden met de business erg belangrijk. Kortom je speelt een navigator rol in een sterk veranderende en uitdagende operationele omgeving. We zijn continue met verbeteringen bezig. Neem nu de Nieuwe Route van de Post waarbij het patroon van bezorgen van post in Nederland fundamenteel is veranderd waardoor we beter kunnen meebewegen met de ontwikkelingen in het post volume. In de rol van Senior Operational Controller binnen het Control team van MailNL ben je al vanaf het eerste idee betrokken tot het dag dagelijks runnen van het bedrijf. PostNL MailNL is een Business Unit van PostNL, de grootste particuliere werkgever van ons land. We bereiken elk adres in Nederland. En we bezorgen honderdduizenden brieven en pakketten per dag. Je komt terecht in een team dat bestaat uit een mix van ervaren Post collega’s en collega’s die recent bij PostNL zijn begonnen ( circa 10FTE). 


Het team is in ontwikkeling en jij speelt daar een belangrijke rol in. Je rapporteert aan de Senior Manager Business Control Operations en acteert als zijn rechterhand waar nodig. Als Senior Controller Operations maak je onderdeel uit van de professionaliseringsslag bij PostNL waaronder digitalisering, data analyses en het cijfermatig proactief sturen samen met de business. Jij bent performance gedreven en een stevige, constructieve financiële sparringpartner voor het management. Daartoe overzie je de hoeveelheden informatie en daarbij maak je duidelijk onderscheid in de prioriteiten voor de business.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door ieder dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door jouw objectieve kijk hou je onze managers scherp om betere resultaten te behalen en zo het bedrijf gezond te houden.

 • Wo-niveau, bij voorkeur in een bedrijfseconomische of bedrijfskundige richting; idealiter gecombineerd met een RC-opleiding; 
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring, inclusief ervaring als business controller in een grotere complexe organisatie; 
 • Affiniteit of ervaring met logistieke processen is een pré. 
 • Door jouw analytisch en kritische houding weet je de managers te adviseren en soms ook te overtuigen. Je werkt zelfstandig en zoekt altijd naar een oplossing om samen met de business unit betere resultaten te halen. 
 • Competenties: Beschikt over een sterk analytisch en communicatief vermogen; Ondernemende, nieuwsgierige, daadkrachtige persoonlijkheid; Hands-on, stressbestendig, flexibel en proactief; In staat om buiten zijn eigen vakgebied te opereren, gezond ambitieniveau; Authentieke, prettige persoonlijkheid die tevens geen moeite heeft om zeer kritisch te blijven; Begrijpt niet alleen de cijfers maar ook de processen in de business, weet verbindend te werken in een no nonsens omgeving, beweegt zich natuurlijk en respectvol van operationeel tot managerial niveau en heeft een intrinsieke interesse in mensen.

Wat bezorgen we jou?

•    Een salaris van minimaal € 3974 en maximaal € 5629 bruto per maand bij 37 uur;
•    8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt;
•     Collectieve zorgverzekering en goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden


Solliciteren?
We ontvangen je sollicitatie graag via de sollicitatiebutton voor 3 december 2021. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Laurine Moelijker, Corporate Recruiter, via telefoonnummer 06-82518681. 


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.


Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties checken en mogelijk een maatwerkonderzoek doen. Ook verwachten we dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!