Vacature Data Analist

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Data and analytics
 • Professional
 • Geplaatst op 2-5-2022
Maak het verschil als de analytische en oplossingsgerichte linking pin tussen de business en IT. Als Data Analist heb je een belangrijke rol in de digitale transformatie van CBS ("Cross Border Solutions") en onze internationale partners.Bij PostNL maakt onze business unit (CBS) "Cross Border Solutions" het mensen en bedrijven gemakkelijk om te communiceren en handel te drijven over internationale grenzen heen. CBS wil de meest gerespecteerde dienstverlener worden door de grensoverschrijdende e-commerce markt te ondersteunen met creatieve en innovatieve distributieoplossingen. In deze business unit hebben we 13 kantoren wereldwijd met 1.200 medewerkers, die wendbaar, klantgericht en betrouwbaar zijn. CBS bedient klanten in meer dan 190 landen.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Arwin Pherai

Arwin Pherai

Wat ga je doen?

Als Data Analist is het jouw rol om de business uit te dagen en te helpen bij data gedreven projecten.  Je bent een business partner voor je stakeholders, je adviseert en implementeert oplossingen samen met hen. Je bent een pro in data warehouse design & modelling met kennis van Finance & Customer Experience. Je bent ondernemend en staat te popelen om te werken aan nieuwe projecten om CBS meer data driven te maken (op jouw focusgebied). Door deze te helpen realiseren maak je een groot verschil. Help je mee om CBS te leren praten over data en om nieuwe innovaties in bijvoorbeeld machine learning te gebruiken om grote kostenbesparende initiatieven of nieuwe verdienmodellen te starten? 
Deze rol houdt in:

 • Uitdagen & proactief adviseren van business over juiste analyse & advanced analytics requirements en deze vertalen naar dataoplossingen;
 • Lezen, ontwerpen en begrijpen van data & data warehousing, informatie en inzichtbehoeften- en eisen;
 • Verzamelen van kwantitatieve data uit interne (on)gestructureerde bronnen ('big data'), voorbereiden, analyseren, doorrekenen en omzetten van data (modellen) naar periodieke / ad hoc of standaard / maatwerk inzichten. Dit doe je in lijn met (lokale) business behoeften om inzichtelijke informatie te leveren ter ondersteuning van besluitvorming;
 • Kennis van BI tooling en gretigheid om het daadwerkelijke business probleem te doorgronden en duurzaam op te lossen.

 

Als Data Analist maak je deel uit van de afdeling BI & Analytics, wat betekent dat je 'fit for the job' wordt gemaakt en gehouden vanuit een centraal IT-team dat bestaat uit collega's met 'digitaal DNA' en kennis en toegang hebben tot de nieuwste technieken. Je krijgt de kans om in een breed scala & verscheidenheid aan projecten te werken. Aan de ene kant maak je deel uit van dit team en aan de andere kant maak je deel uit van de business kant waar je data verzoeken probeert te verzamelen die gecombineerd kunnen worden en geïmplementeerd moeten worden in de centrale data consumptie laag voor herbruikbaarheid. Je fungeert als een data & insights partner voor het CBS. Je zorgt ervoor dat de ad-hoc vragen van je stakeholders worden beantwoord; tegelijkertijd zorg je ervoor dat hun data en business logica worden geïmplementeerd in ons centrale datawarehouse.
Je werkt in een complexe stakeholder omgeving. Je werkt samen met vele soorten gebruikers (van operationele dataconsumenten, adviseurs en data ontwikkelaars) en leveranciers. Binnen de business heb je ook te maken met managers, medewerkers, leveranciers en klanten in Europa en Noord-Amerika. Dit kan gepaard gaan met het omgaan met belangenconflicten; het in evenwicht brengen van relaties samen met verschillende businessmodellen die een bepaalde
skillset vereisen in het snel veranderen en aanpassen. Je hebt 10 Data Analisten in je team en maakt deel uit van een groter team binnen BI & Analytics van ongeveer 20 collega's plus een pool van externe ontwikkelaars.

 

Onze ambitie

Wij willen het favoriete logistieke bedrijf zijn door elke dag bijzondere momenten te bezorgen. Onze medewerkers en klanten staan centraal. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar manieren om beter te worden. CBS Business Intelligence & Analytics heeft als doel dat het hele CBS de kennis en tools heeft om data gedreven (fact based) beslissingen te kunnen nemen.

 • Een bachelordiploma in IT (of ander door statistiek gedreven expertisegebied) plus 2-5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies met ervaring in BI & Data warehousing fundamentals (inclusief tools/talen, zoals PowerBI en SQL)
 • Werkervaring in een Agile/Scrum team;
 • Kennis van statistische tooling zoals Python en R is een pre; 
 • Interesse om in een IT team te werken waar je moet denken als een bedrijf
 • Goede communicatie- en presentatievaardigheden, uitstekend Engels en op zijn minst professioneel niveau Nederlandssprekend 
 • Sterke relatie opbouwende vaardigheden en het vermogen om te gedijen in een internationale omgeving met een verscheidenheid aan gebruikers en leveranciers en complex stakeholder management.
 • Opmerking: Ervaring in het financiële of Customer Experience domein is een pré.

 

Om in deze rol succesvol te zijn, zijn uitstekende analytische en probleemoplossende vaardigheden van cruciaal belang. Het extra vermogen om in contact te komen met de behoeften en problemen van onze collega's, leveranciers en klanten in andere landen en deze te doorgronden en uit te dagen, is belangrijk om de juiste gegevens en kennis te verkrijgen en over te dragen. Je ondernemerschap en realisatievaardigheden helpen je om verrassende resultaten te behalen.

Wat bezorgen we jou?

 • Bruto salarisindicatie tussen € 3.509,- en € 4.836,- op basis van een fulltime contract (37 uur) (niveau 10) van de PostNL CAO;
 • 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld en aantrekkelijke Pensioenvoorzieningen;
 • Een dynamische, flexibele en ondernemende functie in een hecht team van analisten binnen het BIT CBS 
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleiding en training in PostNL leeromgeving, content gedreven en kennisdelingssessies;
 • Laptop, mobiele telefoon en tegemoetkoming in je reiskosten. Lees hier meer over ons beloningspakket;
 • Gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer naar ons PostNL kantoor in Den Haag. Flexibiliteit en vrijheid om je functie binnen en buiten kantoor uit te oefenen (thuiswerken is bijvoorbeeld een optie)

 

PostNL wil het favoriete logistieke bedrijf zijn voor iedereen. Daarom is iedereen welkom bij ons, ongeacht waar je geboren bent, wat je overtuigingen zijn en van wie je houdt. We zijn alleen op zoek naar geweldig talent;
Een pre-employment screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Dit houdt in dat je bij indiensttreding een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) moet overleggen.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!