Vacature Domein Architect Logistiek

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 21-1-2021
Zorgen voor een nog efficiënter en een toekomstgericht brievenbedrijf. Daarvoor breng je denkkracht, overtuigingskracht, realisatiekracht mee.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Nicole Vermaas

Nicole Vermaas

Recruiter

Wat ga je doen?

Samen met meer dan twintig collega’s in het professionele architectuurteam werk je aan het doorontwikkelen en bewaken van de domein architectuur Logistiek en in het bijzonder de doelarchitectuur voor MailNL, ons brievenbedrijf. Wat zien we gebeuren in de postmarkt? Hoe leggen we dat vast? Hoe spelen we daarop in? Hoe krijgen we de business mee? Hoe kan het applicatielandschap het beste opgezet, gestructureerd en geïntegreerd worden? Hoe krijgen we de applicatieteams mee? Jij draagt analyses en ideeën aan, challenged de organisatie op tactisch en strategisch niveau en je bespreekt aanpassingen met de stakeholders. 

Als domeinarchitect beweeg je je gemakkelijk binnen een dynamische omgeving waar logistiek de kernactiviteit is. Je kan goed structureren, werkt visueel, kan platen neerleggen en bent meer generalist dan specialist. Je bent mede verantwoordelijk voor de doelarchitecturen voor de Mail business unit van PostNL, je maakt je expert in het huidige en toekomstige applicatielandschap, creëert (agile) feature architecturen, en neemt deel aan trajecten om deze te realiseren. Je krijgt daarvoor terug een prettige omgeving met gedreven business en IT-professionals die de drive hebben met elkaar deze klus te klaren. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nog beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Met jouw kennis help jij de interne klant met de beste oplossing voor optimale uitnutting en configuratie van de mogelijkheden van de platformen en/of applicaties, de data en de onderlinge samenhang en werking.

• Een WO werk- en denkniveau. 
• Minstens 5 jaar vergelijkbare werkervaring. 
• Ervaring met IT oplossingen, Informatie en Applicatie Architectuur, Agile, en het uitdragen van architectuur 
Denkend vanuit de klant weet jij vanuit jouw expertise hoe belangrijk het is om te verbinden, conceptueel te denken, katalyseren van innovaties, praktisch en pragmatisch te zijn. 

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris van minimaal €4416 tot maximaal €6420 bruto per maand (schaal 12) bij 37 uur;   
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;    
 • collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds;  
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.  

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.  
In het hart van onze dienstverlening en in het brandpunt van de snelle IT-ontwikkelingen bij PostNL lever je een zichtbare bijdrage aan ons succes. Een mooie combinatie van coördinerend en inhoudelijk werk, midden in de dynamiek van een snel veranderende commerciële omgeving. 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent  
Een pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.   
Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus.  

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!