Menu

Vacature Financial Specialist Asset Accounting

 • Groningen
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 7-7-2020
Zorgen voor een effectieve en efficiënte activa administratie die voldoet aan de IFRS16 richtlijnen, binnen een van de grootste logistieke bedrijven van Nederland. Dat vraagt om analytisch vermogen, een kritische blik en sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Als Financial specialist asset accounting voer je complexe administratieve activiteiten uit op het gebied van asset accounting. Je bent binnen het team verantwoordelijk voor financiële verslaglegging, hoofdzakelijk waar het de (im)materiele vaste activa betreft en hebt als specialisatie de IFRS16 accounting. Daarmee ben je ook het aanspreekpunt voor het management, Group Reporting, Internal Audit, externe accountant en Control voor deze onderdelen. Je hebt dus een grote verantwoordelijkheid en het is dan ook van belang dat je gedegen kennis hebt van alle aspecten rondom het administreren van assets. Je helpt IFRS16 verder te ontwikkelen en implementeren in ons financieel pakket en zoekt proactief naar verbeteringen van het financieel administratieve proces. Je haalt energie uit vooruitgang en vernieuwing en weet dit op een enthousiaste wijze over te brengen op je directe collega's en andere teams binnen het Finance Shared Service Centre (FSSC) van PostNL.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door jouw bijdrage aan een volledige, accurate en tijdige financiële administratie kan PostNL als financieel gezond bedrijf zich blijven innoveren om bijvoorbeeld nieuwe bezorg opties te ontwikkelen voor de klant.

Je hebt:

 • een hbo opleiding op het gebied van finance of accounting;
 • 4 tot 8 jaar relevante financiële werkervaring;
 • ervaren in asset accounting en fiscaliteit (BTW/Vpb) en uitstekende Excel vaardigheden;
 • ervaring met IFRS16 is een pre..


Met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en verbindend vermogen ben je een goede sparringpartner voor teamleden, management en experts. Je bent  in staat om de hoofdlijnen te bewaken en je bent analytisch sterk om snel complexe materie te kunnen doorgronden. Je wordt enthousiast van de activa gerelateerde werkzaamheden, maar draait je hand niet om voor de dagelijkse administratieve werkzaamheden. Door proactief op zoek te gaan naar verbeteringen, waarbij je niet schroomt zaken ter discussie te stellen, ga jij het verschil maken in deze uitdagende functie!

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris van minimaal € 2.696,- tot maximaal € 4.624,- (schaal 9/10) bruto per maand bij 37 uur (afhankelijk van opleiding en ervaring) 
 • 8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt; 
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone 
 • korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties; 
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 

 

Naast het opdoen van (ruime) ervaring met de activa administratie van een groot, beursgenoteerd bedrijf als PostNL, word je binnen het FSSC gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Je bent onderdeel van een gevarieerd en ervaren FA team. De werkomgeving kenmerkt zich door een open en prettige sfeer waar samenwerken en verbeteren  kernwoorden zijn waarin de dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd. 

 

Interesse? 

We ontvangen je CV en motivatiebrief graag voor 31 augustus. In verband met de vakantieperiode, kan je na 18 augustus weer contact opnemen met Ton Nieuwenhuis, Manager Financial Accounting via ton.nieuwenhuis@postnl.nl of  06-22848544 of met Asmara Vissers, Corporate Recruiter.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

 

Een pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit houdt in dat we bij indiensttreding verwachten dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.   

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!