Vacature Functional Service Owner

 • Houten
 • HBO/WO
 • IT - platforms and solutions
 • Professional
 • Geplaatst op 15-3-2022
Met jouw team zorgen voor de beste werking van onze applicaties en robots. Je houdt van aanpakken en hebt de drive om te verbeteren. Je houdt van een uitdagend speelveld op het grensvlak logistiek, robots, operatie, commercie en IT.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Marjolein Nieuwkamer

Marjolijn Nieuwkamer

Wat ga je doen?

Als Functional Service Owner ben je onderdeel van de afdeling Staf Fulfilment. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden, monitoren en proactief verbeteren van de applicaties (o.a. Astro, Integrator, ESB, Logics en Mendix) en IT Keten van PostNL Fulfilment. Dit doe je in een team van 4 functional service owners en 1 logistiek coördinator. Je werkt samen binnen een bedrijf met enthousiaste collega’s aan verandertrajecten voor PostNL Fulfilment en ondersteunt daarbij met jouw team de operationele en commerciële lijn bij alle IT problemen. Daarnaast zorg je ervoor dat de aanwezige applicaties verbeterd worden, optimaal functioneren en op correcte wijze gebruikt worden. Je adviseert het management gevraagd en ongevraagd over kansen, risico’s en verbetermogelijkheden met betrekking tot de rol die systemen spelen in de Fulfilmentprocessen. In deze verantwoordelijke functie is het dus jouw uitdaging om de brug te slaan tussen logistiek, commerciële wensen en IT, vanuit een gedegen kennis van het operationele proces. Denk hierbij aan het vertalen van de procesontwerpen, je draagt innovatievoorstellen aan door ver buiten de kaders te denken.

 

Verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor het (functioneel)beheren van de verschillende ICT systemen en applicaties binnen PostNL, zoals incidentenbeheer. Je bent proactief in het faciliteren van de business zodat de bedrijfs- en verbeterdoelstellingen gerealiseerd worden.
 • Verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de gebruikersorganisatie (in samenwerking met Applicatie Consultants) tijdens de gehele ontwikkelcyclus.
 • Je bent samen met het team verantwoordelijk voor Initiëren, uitwerken, implementeren en borgen van procesverbeteringen over de gehele keten van de applicaties.
 • Je fungeert actief als sparringpartner voor IT en lijnmanagement en participeert in business projecten op basis van inhoudelijke deskundigheid.
 • Verantwoordelijk voor een significante bijdrage in strategische doelstellingen en projecten zoals vervanging van huidig ordermanagementsysteem (Integrator).

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. PostNL Fulfilment is onderdeel van PostNL Pakketten en Logistiek. We zijn de meest betrouwbare, slimme en klantgerichte leider in e-fulfilment en laten onze klanten groeien met End-to-End fulfilment èn distributieoplossingen. Onze mensen maken onze kwaliteit, onze processen worden gestuurd door applicaties. Jij bent met jouw team verantwoordelijk om onze applicaties zo in te richten dat onze medewerkers de beste kwaliteit kunnen leveren met state-of-the-art processen.

· Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;

· Aantoonbare affiniteit met IT;

· Sterke analytische vaardigheden;

· Goed in staat hoofd- en bijzaken van elkaar te kunnen scheiden;

· Zelfstandig en zelf startend vermogen;

· Aantoonbare ervaring in projectmanagement en logistieke processen;

· Je bent communicatief sterk en verplaats je moeiteloos in de situatie van de gebruiker;

· Je beschikt over een sterk analytisch inzicht en bent sterk in logisch redeneren en verbanden leggen.

Wat bezorgen we jou?

Wat bezorgen wij jou?

· Een heel leuke, diverse functie waar je met veel verschillende afdelingen en mensen te maken krijgt. En niet onbelangrijk: een enthousiast team met een fijne werksfeer.

· Veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.

· Functie gewaardeerd op schaal 10 met een salaris gebaseerd op competentieniveau en ervaring tot een maximum van €5.178,96,- bruto per maand bij 39,25 uur per week;

· 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;

· Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;

· Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;

· Mogelijkheid tot thuiswerkvergoeding in combinatie met een tegemoetkoming in je reiskosten.

 

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Joris Klerx, Manager Staf via 06-43029460. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marjolijn Nieuwkamer, Corporate Recruiter via 06-22949890.

 

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 

 

Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus. 

 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!