Vacature Group Reporting Officer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 31-8-2021
Stimuleren en versterken van de geïntegreerde financiële en niet-financiële sturing, besluitvorming en rapportage van de PostNL groep. Dat vraagt om een krachtige verbinder met bewezen projectmanagement vaardigheden en gedegen kennis en ervaring in financial accounting en verslaggeving.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Als Group Reporting Officer ben jij mede verantwoordelijk voor de totstandkoming en groei van de geïntegreerde rapportage van de financiële en niet-financiële doelen, ontwikkelingen en resultaten van de PostNL groep. Je bent in the lead in het oplossen van en adviseren bij complexere accounting en/of verslaggeving vraagstukken. 
Als inhoudelijk en proces verantwoordelijke projectleider realiseer jij de totstandkoming en verdere ontwikkeling van het jaarverslag. Je schakelt met alle stakeholders, waaronder het Senior Management, de Raad van Bestuur en de externe auditor. Je geeft jouw kennis, ervaring en visie hierbij mee aan het eindproduct. 
In breder perspectief stimuleer en bewaak jij de verdere ontwikkeling van PostNL in lijn met het gedachtengoed van Integrated Reporting. Intern zorg jij dat de beweging verder wordt doorgevoerd in de organisatie. Denk hier bijvoorbeeld aan de wijze van geïntegreerde sturing en besluitvorming binnen de diverse business units. In deze rol help je tevens mee om onze Corporate Responsibility reporting verder te professionaliseren. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij stimuleert de groei in zichtbare geïntegreerde sturing, besluitvorming en rapportage, zet je tanden in complexe accounting vraagstukken en realiseert de verdere ontwikkeling van het jaarverslag van PostNL, waardoor PostNL voorop kan blijven lopen.

•    een hbo/wo opleiding aangevuld met een Register Accountant (of vergelijkbare) post master opleiding;
•    7-10 jaar werkervaring op het financiële accounting en verslaglegging domein binnen een groot accountantskantoor of multinational;
•    ruime ervaring op het gebied van projectmanagement;
•    kennis van audit en internal control grondslagen om te kunnen optreden als volwaardige gesprekspartner met de interne en/of externe auditor;
•    kennis over, passie voor en een visie op “Integrated Reporting.”

Je bent een zelfstarter, proactief, leergierig en onderzoekend. Het geeft je energie om uiteenlopende interne en externe stakeholders mee te krijgen binnen de projecten die je hiervoor leidt én je hebt er de drive en het geduld voor om de projecten tot een succesvol einde te brengen. Overtuigingskracht, uitstekende adviesvaardigheden en vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal mogen daarbij niet ontbreken.

Wat bezorgen we jou?

• een salaris tussen € 5.110 en € 7.607 bruto per maand (schaal 13) op basis van een fulltime contract van 37 uur, afhankelijk van ervaring;
• collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
• 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen;
• goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
• nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
• uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen;
• een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Een uitdagende functie in een beursgenoteerde organisatie die zich midden in een digitale transformatie bevindt. Je bent onderdeel van een gedreven team van acht professionals die willen leren van en met elkaar. Elke dag opnieuw heb je te maken met een grote diversiteit aan mensen van stafafdelingen tot directie tot externe accountants waardoor je de kans krijgt om te groeien in persoonlijke effectiviteit. Je opereert op strategisch niveau en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van geïntegreerde sturing, besluitvorming en verslaggeving. Een rol met impact dus!

Interesse?
We ontvangen je CV en motivatie graag voor 15 september.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Asmara Vissers, Corporate Recruiter, via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!