Menu

Informatie Analist

 • IT
 • Utrecht
 • Reguliere baan
 • Professional

Kom jij erachter wat een klant écht wil als hij vraagt om een IT-oplossing? En kun je die vraag zo oplossen dat niet alleen de klant, maar ook alle andere partijen er blij mee zijn? Dan zoeken we jou!

Uitdagingen

Als informatieanalist los je IT-vragen van interne klanten op. Daarvoor moet je twee dingen heel goed kunnen. Ten eerste kun jij je heel goed verdiepen in de vraag van de klant. Je vraagt goed door naar wat de klant precies wil, en vormt zo een compleet beeld van zijn vraag. Ten tweede heb je een helder overzicht van wat er allemaal kan in het bedrijf, en kun je goed rekening houden met de belangen van alle betrokken partijen. Met het bedenken van nieuwe IT-oplossingen heb je ook invloed op de bedrijfsstrategie van Spotta. Zo schrijf je mee aan beleidsstukken die gaan over efficiënte oplossingen op het gebied van informatievoorziening.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken op de afdeling Informatiemanagement op ons hoofdkantoor in Utrecht. Spotta is marktleider in folderverspreiding: met ons folderpakket bereiken we iedere week 6 miljoen huishoudens. Daarnaast helpen we consumenten om aanbiedingen te vinden met onze app en website. We doen dat met ruim 400 vaste medewerkers, 23.000 bezorgers en 200 zelfstandige vervoerders. In onze organisatie werken talenten in de meest uiteenlopende functies. We investeren veel in onze medewerkers en vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. We zijn een dochteronderneming van PostNL.

Je verantwoordelijkheden

Jij analyseert welke wensen gebruikers hebben op het gebied van IT-processen en informatievoorziening. Je werkt deze wensen uit in userstories en je bedenkt er goede en realistische oplossingen voor. Je beschrijft ook processen: niet alleen processen om tot een nieuwe oplossing te komen, maar ook bestaande bedrijfsprocessen. Daarnaast schrijf je mee aan beleidsstukken. Je houdt ook toezicht op de bedrijfsregels van Spotta, onder andere door soms audits te rapporteren.  

Wat breng jij mee?

Je hebt een hbo-opleiding gedaan, richting Bedrijfskunde (Informatica) of ICT-management. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met bedrijfsprocessen en processen op het gebied van informatievoorziening. Je hebt zulke processen zelfstandig geanalyseerd en beschreven, en ook ondersteund. Je begrijpt de belangen van de opdrachtgevers, de gebruikers en de leveranciers. Je wilt niet alleen het beste voor de klant, maar je bent ook realistisch in wat mogelijk is. Je communiceert zowel mondeling als schriftelijk goed in het Engels en Nederlands. Verder heb je ervaring met Agile, Scrum en DevOps. Het liefst ben je bekend met de logistieke, technische en digitale branche.

Wat bieden wij jou?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Dit geldt zowel voor W&S-, interim-, als detacheringbureaus.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0630213684 stuur een mail

Djali Poppen

Djali Poppen