Menu

Vacature Inkoper IT

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Inkoop
 • Professional
 • Geplaatst op 12-11-2020
Het tactisch en strategisch inkopen van IT goederen en diensten door het opstellen, afsluiten en managen van contracten en samenwerkingsrelaties met de IT-partners van PostNL. Dat vraagt om overtuigingskracht, verbindend en klantgericht handelen en communicatieve vaardigheden.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Als IT inkoper zorg je samen met het Inkoop team voor kwaliteit en continuïteit van de IT-dienstverlening. Dit doe je door het opstellen, afsluiten en managen van de contracten en samenwerkingsrelaties met de verschillende IT-partners van PostNL IT. Je definieert de inkoopbehoefte, stelt de inkooptactiek vast, stelt rfi’s en rfp’s op, analyseert de offertes, voert commerciële onderhandelingen over tarieven, voorwaarden en leveringscondities met inachtneming van Business Principles en het beleid Duurzaam inkopen en draagt zorg voor de invoering van overeenkomsten in het contractenregister.

Verder ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en borging van de bedrijfsbrede, strategische IT Inkoop strategie en je overziet ontwikkelingen binnen PostNL en in de leveranciersmarkt, waardoor je een substantiële inhoudelijke  bijdrage kan leveren aan de vertaling ervan naar het Meerjarenplan Inkoop, de segment- en de accountplannen.
Je sluit (raam)overeenkomsten af met leveranciers en je voert actief leveranciers- en contractmanagement voor ongeveer 80 leveranciers met een inkoopvolume omvang variërend van ca. €10.000 tot ca € 50mln. 

Zie hier meer informatie over PostNL (https://www.postnl.nl/over-postnl/over-ons/onze-organisatie/) en onze IT organisatie (https://www.postnl.nl/over-postnl/werkenbij/professionals/).

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door op een professionele en klantgerichte wijze onze IT organisatie te ondersteunen en adviseren bij alle inkoop gerelateerde zaken, draag je direct bij aan de digitale transformatie van PostNL en daarmee aan de doelstellingen van ons bedrijf.

Je hebt:
•    een hbo/wo opleiding; 
•    minimaal 5 jaar brede kennis van de IT-industrie en de services en diensten die worden aangeboden door IT-leveranciers;
•    aantoonbare ervaring in Inkoop Management en minimaal 5 jaar relevante ervaring met het voeren van onderhandelingen met IT leveranciers en het afsluiten van IT contracten;
•    kennis van  ITIL, ASL, BiSL, Cobit en/of vergelijkbare standaarden 
•    kennis van begrotings- en kostenverantwoordingsprocessen (voor zowel budgettering als forecasting)

Je bent een ervaren onderhandelaar, initiatiefrijk en resultaatgericht om het maximale voordeel te behalen uit de inkoopkracht van PostNL.  Ook kan je makkelijk omgaan met zowel de collega’s van de IT uitvoering als IT directie en heb je bij andere grote, complexe organisaties het belang van goed stakeholdermanagement, presentatie en adviesvaardigheden geleerd.  

Wat bezorgen we jou?

•    een salaris van minimaal € 3.762 tot maximaal € 5.329  bruto per maand (schaal 11) op basis van een fulltime contract van 37 uur;
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone;
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    op termijn een vaste aanstelling.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Je krijgt in deze functie de kans om een bijdrage te leveren aan het strategisch bedrijfsbelang van PostNL door advies te leveren aan de IT directie vanuit een centrale functie binnen een van de grootste werkgevers van Nederland. 

Interesse?
We ontvangen je CV en motivatie graag voor 1 december.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Asmara Vissers, Corporate Recruiter,  via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl of met Hans Husken, IT Inkoop Manager, via 06-2292 1557 of hans.husken@postnl.nl.

De vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!