Vacature Inkoper IT

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Inkoop
 • Professional
 • Geplaatst op 10-8-2022
Zorgen voor het tactisch inkopen van IT goederen en diensten met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding en beheersbaarheid. Dat vraagt om commercieel inzicht, verbindend en klantgericht handelen en uitstekende communicatieve vaardigheden.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Aziz Dinmohamed

Wat ga je doen?

Als inkoper voor het IT inkoop cluster ben je namens alle bedrijfsonderdelen van PostNL in binnen- en buitenland verantwoordelijk voor het tactisch inkopen van goederen en diensten met een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Je definieert de inkoopbehoefte, stelt de inkooptactiek vast, stelt rfi’s en rfp’s op, analyseert de offertes, voert commerciële onderhandelingen over tarieven, voorwaarden en leveringscondities met inachtneming van Business Principles en het beleid Duurzaam inkopen en draagt zorg voor de invoering van overeenkomsten in het contractenregister.

 

Je initieert synergievoordelen binnen PostNL door het uitbreiden van de inkoopportefeuille en wederzijdse belangen van commerciële bedrijfsonderdelen af te stemmen .Je adviseert en ondersteunt interne klanten ook bij het identificeren van inkoop verbeterpotentieel en het afsluiten van (raam) overeenkomsten met leveranciers en het voeren van actief leveranciers- en contractmanagement.

 

Je evalueert samen met de (interne) opdrachtgever de leveranciersperformance en zet in samenspraak met de leverancier verbeteracties in gang. Je onderhoudt het contact met belangrijke leveranciers en benut tijdig kansen op extra voordelen uit de leverancier-partner relatie. Eventuele geschillen over schadeclaims, annuleringen, boetes, contractwijzigingen etc vallen ook onder jouw verantwoordelijkheid.  

Als inkoper analyseer je op basis van crediteurenanalyse (PowerBi), businessplannen en ontwikkelingen in de leveranciersmarkt de inkoopbehoeften en lever je input bij de vertaling ervan naar de segmentplannen, waardoor je een bijdrage levert aan de strategische bedrijfsdoelstellingen van PostNL.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door op een professionele en klantgerichte wijze te adviseren bij alle inkoop gerelateerde zaken, draag je direct bij aan de digitale transformatie van PostNL en daarmee aan de doelstellingen van ons bedrijf. 

Je hebt: 
•    een hbo/wo opleiding;  
•    minimaal 5 jaar relevante werkervaring; 
•    kennis en inzicht in de commerciële, economische en juridische aspecten van het IT inkopen; 
•    bij voorkeur kennis, maar vooral inzicht in het functioneren van een geïntegreerde IT inkooporganisatie. 

  

Je bent een ervaren onderhandelaar, initiatiefrijk en resultaatgericht om het maximale voordeel te behalen uit de inkoopkracht van PostNL. Je maakt hierbij gebruik van je overtuigingskracht, uitstekende communicatievaardigheden en je rol als gesprekspartner en adviseur. Je bent een pur-sang verbinder en een geboren netwerker. 

Wat bezorgen we jou?

 

•    een salaris tussen € 3.974 en €5.629  bruto per maand (schaal 11) op basis van een fulltime contract van 37 uur; 
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt; 
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;  
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone; 
•    gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van station Hollands Spoor; 
•    uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen.

  

Je maakt deel uit van een team van 11 betrokken en ervaren inkoopprofessionals waar er veel kans is voor jou om te leren en jezelf te ontwikkelen naar senior inkoper. Je krijgt in deze functie de kans om een bijdrage te leveren aan het strategisch bedrijfsbelang van PostNL door advies te leveren aan de directie vanuit een centrale functie en daarmee waardevolle ervaring op te doen binnen één van de grootste werkgevers van Nederland.  

 

Solliciteren?  
Heb je vragen over de inhoud van de of over het proces? Mail/app gerust met de Corporate Recruiter Aziz Dinmohamed. 

  

aziz.dinmohamed@postnl.nl 

+31613 933 923 

  

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

  

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kan overleggen. 

  

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau. 

 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!