Vacature IT Business Analist

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - platforms and solutions
 • Professional
 • Geplaatst op 24-2-2022
"Maak samen met ons de belangrijkste supply chain van Nederland digitaal door als IT Business Analist aan de slag te gaan bij onze afdeling 'Digitale Ketensturing'.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

Als IT business analist ben je onze belangrijke schakel tussen business wensen en IT-oplossingen. Je komt te werken binnen een afdeling genaamd ‘Digitale Ketensturing’. Ons doel is het digitaliseren van onze volledige pakketten supply chain (gemiddeld 1,1 miljoen pakketten per dag met pieken rond de 2 miljoen) en daarbij deze data gedreven en inzichtelijk maken voor gebruikers. Zo zorgen we ervoor dat we de supply chain zo efficiënt, effectief en duurzaam mogelijk kunnen plannen en bijsturen. Met deze afdeling hebben we de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. 
 
In een Scrum team maak je de vertaalslag van business wensen en innovaties naar features en user stories. Zo zorg je o.a. voor heldere software wensen/eisen voor de real-time sturing van de logistieke supply chain op het gebied van e-commerce. Je werkt hierbij samen met domein experts in de business, software engineers en data scientisten. Dit is een creatief proces waar jij de punten met elkaar verbindt om tot een goede oplossing te komen. 


Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je affiniteit hebt met technologie, logistiek en data. We bouwen met deze nog jonge afdeling aan een innovatie binnen PostNL. Je zult daarom veel greenfield situaties tegenkomen. Het is daarom handig als je goed de verbinding weet te vinden met zowel tech als non tech stakeholders en affiniteit hebt met DevOps, big data, technologie en AWS Cloud. 

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Jouw werk als IT business analist is belangrijk in het realiseren van onze ambities.   

Je wilt graag werken binnen een bewegende innovatieve afdeling waarbij nog niet alle wegen uitgestippeld zijn. Je weet andere mee te nemen in jouw enthousiasme en een verbinding aan te gaan. Daarnaast durf je een visie aan te nemen als het gaat om technologische veranderingen binnen de afdeling en weet je abstracte ideeën verder vorm te geven. 

 

Daarnaast heb je:  
•    Minimaal 3 jaar werkervaring in een rol tussen business en IT bij voorkeur in een Agile werkomgeving. Bijvoorbeeld in de rol van business analist, informatie analist of solution consultant waarbij je direct in contact stond met developers of engineers; 
•    Aantoonbare affiniteit met data, e-commerce/logistiek en het technisch aspect van een dergelijke rol;
•    Woonachtig in Nederland en beheers je de Nederlandse en/of Engelse taal. 

Wat bezorgen we jou?

We zullen je goed begeleiden bij jouw verdere invulling van deze positie. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet binnen de kaders van deze functie, maar stimuleren we je ook om te groeien als persoon, functie inhoudelijk en faciliteren we doorgroeimogelijkheden. 
 
Daarnaast ontvang je: 
•    Een salaris van € 3.974,- tot € 5.629,- (schaal 11) o.b.v. 37 uur per week;   
•    Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
•    Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering/development laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;  
•    Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
•    Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

 

Interesse?  
Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV. PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. Past deze functie niet helemaal bij je, omdat je bijvoorbeeld meer of minder ervaring hebt, maar zie je wel een rol voor jezelf in onze digitale transformatie? Hou je daarnaast net zo van technologie als wij? Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Wil je graag meer informatie over de vacature of sollicitatieprocedure? Neem gerust contact op met Stefan van Wijngaarden via stefan.van.wijngaarden@postnl.nl of 0682231251

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!