Vacature IT Consultant Planbord

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - platforms and solutions
 • Professional
 • Geplaatst op 20-4-2022
Zorg dragen voor vernieuwde planningsprocessen, zodat alle pakketjes nog sneller en efficiënter arriveren op bestemming. Weet jij de wensen van gebruikers nog beter te vertalen tot gebruiksvriendelijke oplossingen en creëer jij daardoor nog meer waarde? Dan zit je hier op je plek!

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Aytor Jongkind

Aytor Jongkind

Wat ga je doen?

Je komt te werken in het Planbord team binnen de afdeling IT Pakketten. Dit team houdt zich bezig met de ontwikkeling van een planbord-applicatie die wordt gebouwd voor verschillende bedrijfsonderdelen van PostNL. Het planbord betreft een user interface applicatie waarop de dagelijkse routeplanning wordt gevisualiseerd, en is onderdeel van een grotere keten van planning- en monitoring applicaties. Met deze vernieuwde systemen hebben we het gezamenlijke doel om onze planprocessen te verbeteren en dynamisch en geautomatiseerd in te richten. Je werkt hierbij ook nauw samen met verschillende IT teams.


Als IT Consultant (intern: Solution Consultant) zorg je voor korte lijntjes tussen het Planbord team, de stakeholders en andere IT teams. Je vormt dé inhoudelijke schakel tussen IT en de business. Dit doe je door je goed te verdiepen in de speelvelden van de verschillende bedrijfsonderdelen, en door de gebruikers van de business te helpen haar wensen te vertalen naar heldere features en user story’s. Je bent onderdeel van een agile team. Wij ontwikkelen een product waar klantbeleving centraal staat en waar meerdere stakeholders van verschillende business units bij betrokken zijn. Dit vraagt om creativiteit, stakeholder management en kritisch denken. Je kunt prioriteit stellen voor het team en je kunt de business challengen. Een veelzijdige en dynamische rol! 


Dit jaar staat in het teken van het live zetten van onze applicatie voor het bedrijfsonderdeel Tijdgebonden Netwerk. Daarnaast zullen we het planbord gaan ontwikkelen voor andere bedrijfsonderdelen binnen PostNL. Jouw uitdaging wordt om, samen met je team:
•    De behoeften van de gebruikers in kaart te brengen en te vertalen naar functionele en technische oplossingen;
•    Te komen tot product- of procesontwerpen die snelle feedback van onze gebruikers mogelijk maakt;
•    Draagvlak te creëren bij alle belanghebbenden voor de gekozen oplossing;
•    De Platform Owner te helpen bij het ophalen van feedback over onze oplossingen van de gebruikers;
•    User stories te schrijven;
•    De bedachte oplossingen te realiseren. Zo help je met testen en deployen van geleverde software;
•    Mee te denken over de visie van het platform, en onderzoek te doen naar de ontwikkeling van het planbord voor andere bedrijfsonderdelen;
•    Afstemming met andere IT teams te zoeken. Zo help je bij coördinatie, uitvoering en interpretatie van ketentesten;
•    Ervoor te zorgen dat de applicatie altijd aan de prestatie-norm voldoet. You build it, you run it!

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Binnen onze afdeling is ons motto dan ook: “Met excellente IT maken wij PostNL concurrerender”. Daarom blijven wij inzetten op vernieuwing, automatisering en verbetering van onze logistieke systemen zodat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen. Jouw werk als solution consultant is belangrijk in het realiseren van onze ambities.

Je bent een gedreven professional en meerdere jaren actief als schakel tussen business en IT, bij voorkeur in een Agile omgeving. Je maakt de vertaalslag van wensen naar features en user stories, maar kan deze daarnaast ook realiseren volgens de IT-architectuur richtlijnen. Met jouw ervaring ben je in staat om de oplossingen technisch te doorgronden zowel qua platform als qua proces. Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je goed contact onderhoudt met onze stakeholders. Het helpt dan ook als je ondernemend bent, eigenaarschap toont, kritisch bent en graag initiatief neemt. Als PostNL willen wij het best haalbare bereiken met elkaar, dit doen wij mede door elkaar te helpen met verbetermogelijkheden en zelfreflectie, zowel als individu en als team.

 

Daarnaast:  
•    Heb je minimaal 3 jaar werkervaring in een rol tussen business en IT bij voorkeur in een Agile werkomgeving; 
•    Heb je affiniteit met logistiek en planning; 
•    Ben je woonachtig in Nederland en beheers je de Nederlandse en Engelse taal. 

Wat bezorgen we jou?

We zullen je goed begeleiden bij jouw verdere invulling van de solution consultant positie. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning van specialisten op gebied van logistieke planning en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet binnen de kaders van deze functie, maar stimuleren we je ook om te groeien als persoon, functie inhoudelijk en faciliteren we doorgroeimogelijkheden. 
 
Daarnaast ontvang je: 
•    Een salaris van minimaal € 3.544,- tot maximaal € 5.629,- voor 37 uur per week (schaal 10/11 cao PostNL);   
•    Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering/development laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;  
•    Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
•    Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Heb je interesse in de functie van Solution Consultant? We ontvangen graag je motivatiebrief en CV. Heb je vragen over de inhoud of over het proces? Mail/app gerust met recruiter Aytor.
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent 
Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.  

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!