Vacature Java/Kotlin Engineer (NL)

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 9-12-2021
"Maak samen met ons de belangrijkste supply chain van Nederland digitaal door als Java/Kotlin Engineer ons team 'Digitale Ketensturing' te versterken.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Om die digitale transformatie tot een succes te maken, bouwen wij aan een afdeling die wij ‘Digitale ketensturing’ noemen. Ons doel is het digitaliseren van onze volledige pakketten supply chain (gemiddeld 1,1 miljoen pakketten per dag) en deze data gedreven maken.   

 

We werken elke dag om moderne schaalbare real-time en event-driven architecturen te bouwen. We doen dat door de beste AWS serverless tools te selecteren en toe te passen. Engineering uitdagingen lossen we op met de beste infrastructuur. We gebruiken onder andere Lambda, DynamoDB, AppSync, Eventbridge, SQS, SNS en experimenteren totdat we de juiste oplossing hebben. We gebruiken Kotlin voor onze Lamba’s en Typescript en CDK voor al onze infrastructuur. Daarnaast bouwen we aan een open source engineering community van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien.   

 

Als developer word je onderdeel van deze community en werk je samen met een engineering team om onze supply chain slimmer, beter en wendbaarder te maken. Deze functie sluit goed aan wanneer je de ambitie hebt om onder andere in Kotlin te werken. Omdat er binnen Digitale Ketensturing meerdere ontwikkelteams zijn, zullen we samen met jou bekijken welk team en/of positie de beste match is.   

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierbij helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, geavanceerde toepassingen van onder andere IoT,  AI , data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Jouw technisch inzicht en probleemoplossend vermogen als engineer zijn belangrijk in onze ambitie.

Je bent dol op bouwen en een liefhebber van technologie. Daarnaast wil je graag samenwerken in een engineering team met gelijkgestemde en meedenken over onderwerpen zoals architectuur, CI/CD en schaalbaarheid met AWS.   

 

Daarnaast heb je:  

 • Ervaring als Java engineer/developer en al enige ervaring in Kotlin of de wil om dit te leren;   
 • Ervaring met het werken in een Cloud omgeving;   
 • Meer dan 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een IT, tech of innovatieve omgeving.

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Met Digitale Ketensturing zijn we ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’.    

Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren om te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.  

 

 Daarnaast ontvang je:    

 • Een salaris van € 4.000 tot € 6.549 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;      
 • De mogelijkheid tot het volgen van diverse trainingen over onderwerpen als AWS en Security; 
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.   

  

Interesse?    

Ben je er klaar voor om te werken binnen een mission critical logistical tech omgeving met mensen die een liefde hebben voor technologie en gigantische hoeveelheden data? Solliciteer dan als engineer door het delen van je cv.   

 

Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Chris Tolman op 06-23277328 of via chris.tolman@postnl.nl.   

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor  iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.    

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!