Vacature Junior Solution Consultant API management

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 30-3-2021
Zorgen voor concrete verandering en continue verbeteringen binnen ons API-team. Voorop lopen en vernieuwende dingen doen en realiseren. Dat vraagt daadkracht uit eigen visie, conceptueel en analytisch vermogen en de drijvende kracht zijn om samen resultaat te boeken!

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Nicole Vermaas

Nicole Vermaas

Recruiter

Wat ga je doen?

Het API platform verzorgt integratie tussen PostNL systemen en externe klanten, integrators en partners, maar dient ook als ontkoppelpunt om interne PostNL processen beter te stroomlijnen. Het API platform is essentieel voor het aansluiten van partijen en ontwikkelt intuïtieve API’s die makkelijk in gebruik zijn en die perfect aansluiten op het proces van onze klanten. We steven ernaar om eind 2021 alle beschikbare diensten/services middels API’s kunnen ontsluiten. Hierdoor kunnen PostNL en haar klanten beschikken over real-time datavoorziening. Dit draagt bij aan een betere dienstverlening aan klanten en een hogere klanttevredenheid. 
Je zorgt als Solution Consultant op een doortastende manier voor concrete veranderingen en verbeteringen van het API platform. Jouw belangrijkste activiteiten zijn het voorzien, onderkennen en vertalen van de behoeftes van de business naar oplossingen passend binnen de doelarchitectuur. Je werkt samen met het team om de nieuwe functionaliteiten op te leveren en te communiceren met de stakeholders. Je blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en zoekt naar mogelijkheden om het platform verder te ontwikkelen. 
Concreet betekent dit dat je wensen van de business vertaalt naar uitgewerkte user stories voor het development team, waarbij je de belangen van zowel de klant als PostNL in je hoofd houdt. Daarnaast map je systeemmogelijkheden op de operationele PostNL processen en draag je daar waar nodig proactief procesverbeteringen aan, en ben je ook in staat deze te implementeren. Je zorgt als Junior Solution Consultant voor concrete veranderingen en continue verbeteringen van bedrijfsprocessen, met of zonder de ondersteuning van IT. Samen met je team zorg je dat je de juiste informatie ophaalt en kijk je naar mogelijke verbeteringen. 

Onze ambitie

Wij willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nog beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig Met jouw IT kennis en drive de business en klanten verder te brengen, behalen we de doelstelling dat zowel PostNL als haar klanten beschikken over real-time datavoorziening door toepassing van API’s. 

 • Je bent een gedreven professional en bezit HBO/WO werk- en denkniveau; 

 • Je bent goed in het definiëren van requirements, het analyseren en modelleren van bedrijfsprocessen; 

 • Je beschikt over organisatietalent en bent servicegericht. Je hebt kennis en affiniteit met informatievoorziening en automatisering en applicatiemanagement; 

 • Je hebt kennis van API’s en de wereld daaromheen. Je kan overweg met de bekende API-tooling zoals Postman; 

 • Kennis van, en ervaring met SCRUM en/of Agile DevOps zijn een pre; 

 • Je kijkt vooruit, staat open voor verbetering en zelfreflectie, zowel als team en als individu; 

 • Je bent leergierig en hebt de drive om jezelf continu te ontwikkelen. Naast het vergroten van je inhoudelijke kennis, ontwikkel je ook je competenties. Je doet dit door continu goed te reflecteren en proactief feedback te vragen op je eigen handelen; 

 • Uitstekende communicatie skills in het Nederlands en Engels (Engels is de voertaal van het team). 

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris van min. €3.474,- tot max. €4.788,- (salarisschaal 10) bij 37 uur conform cao PostNL;  
 • Inschaling op basis van relevante skills en aantal jaar relevante werkervaring;  
 • Veel ruimte om zelfstandig de functie invulling te geven en door te groeien; 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;   
 • Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden; 
 • Mogelijkheid tot thuiswerkvergoeding in combinatie met een tegemoetkoming in je reiskosten; 
 • Een leuke werkomgeving met veel energie en dynamiek. Het team bestaat uit PostNL mensen en leveranciers van PostNL en we werken intensief samen om de juiste waarde toe te voegen aan het platform; 
 • Je standplaats is Den Haag. Thuiswerken mag ook, volgens onze afspraken van Het Nieuwe Werken. Vanaf medio 2021 gaan wij verhuizen naar de Waldorpstraat 3 in Den Haag (naast NS station Hollands Spoor). 

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Het API Team is onderdeel van Business IT Customer Excellence. In totaal werken 60 collega’s binnen deze afdeling met als missie 'het realiseren van digitale klantinteractie voor verzenders en ontvangers'. Het API team is een multi-disciplinair team, waarin een platform architect, een product owner, een scrum master, drie developers en een tester zitten. Je werkt samen met gemotiveerde collega's in een prettige en informele werkomgeving. 
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.  
Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.  
Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus. 
Wij zien uit naar je reactie op de vacature. Wij ontvangen graag naast je cv een motivatie voor de functie en onze organisatie. Heb je nog vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Nicole Vermaas, Corporate Recruiter door te mailen naar nicole.vermaas@postnl.nl, dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.  
De vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!