Vacature Lead Domein Architect Logistiek

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 12-1-2021
Zorgen voor het door ontwikkelen en bewaken van de domein architectuur van de logistiek, het hart van onze dienstverlening. Je doet dit succesvol doordat je sterk bent in analyseren en verbinden, waardoor je in staat bent resultaten te behalen in een snel innoverende en dynamische omgeving waar data en IT, logistiek en onze klant centraal staan.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Nicole Vermaas

Nicole Vermaas

Recruiter

Wat ga je doen?

Als Lead Domein Architect geef je richting aan de verdere ontwikkeling van de logistieke architectuur van PostNL, samen met de logistieke architecten in je team. Dit doe je voor zowel de E-Commerce alsmede de brieven, nationaal en import & export. Je kunt goed structureren, je werkt visueel en kan platen neerleggen maar bent ook pragmatisch, en bent meer generalist dan specialist.  
Wat zien we gebeuren in de e-commerce markt? Hoe worden we hét logistieke integrator platform? Hoe leggen we dat vast? Hoe spelen we daarop in? Hoe krijgen we de business mee? Jij draagt analyses en ideeën aan, challenget de organisatie op tactisch en strategisch niveau en je bespreekt aanpassingen met de stakeholders.  
Je bent direct verantwoordelijk voor het logistieke domein van de enterprise architectuur en samen met je team ook voor de doelarchitecturen van de logistieke business units Mail, Pakketten, Logistic Solutions en Cross Border Solutions. Dit in samenhang met commerciële en business support architecten, en architecten voor enabling platformen zoals integratie en data. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig.  Je hebt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de logistieke strategie van PostNL, en ook de doorvertaling naar de verandering middels ons Agile change proces. De aansluiting naar de Agile Release Trains en meer specifiek de release train architecten in je team is van groot belang, om zowel de architectuur te bewaken, verder te ontwikkelen als mee te helpen om de architectuur te realiseren. 

 • WO werk-en denkniveau; 
 • minstens 5  jaar werkervaring in vergelijkbare functie, bij voorkeur in een logistieke omgeving; 
 • ruime ervaring met IT oplossingen, Architectuur, Agile en het uitdragen van een visie op het gebied architectuur; 
 • een senior profiel, zowel qua inhoudelijke know how als competentie-wise. Je ben een inspirerend teamlid, dat vanuit inhoudelijke expertise en persoonlijkheid het team naar een volgend level brengt en via natuurlijk vertrouwen binding maakt met stakeholders 

Denkend vanuit de klant weet jij vanuit jouw expertise hoe belangrijk het is om conceptueel te denken en te innoveren. Je vertaalt dit in een pragmatische aanpak, waarin je alle relevante stakeholders mee neemt en beweegt. Je bent gericht op het resultaat.  

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris van minimaal €5.059 tot maximaal €7.532 bruto per maand (schaal 13) bij 37 uur;  
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;   
 • collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Je werkt in een prettige omgeving samen met meer dan twintig collega’s in het professionele architectuurteam en andere gedreven IT professionals en de business.  Architectuur is strategisch gepositioneerd. In deze rol rapporteer je direct aan de CTO & Head of Architecture. 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent 

Wij zien uit naar je reactie op de vacature. Wij ontvangen graag naast je cv een motivatie voor de functie en onze organisatie. 
Heb je nog vragen na het lezen van deze vacature? Stuur dan een mail naar Nicole Vermaas, Corporate Recruiter via nicole.vermaas@postnl.nl.

Een pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!