Vacature Lead Java Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 15-12-2022
"Werk samen met ons om van PostNL een 'logistical tech (driven) company' te maken, door als technologie liefhebber richting te geven aan een engineering team".

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Lee Verschuren

Lee Verschuren

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Dit doen we door de inzet van technologie om onze supply chain slimmer, sneller, wendbaarder en meer data-gedreven te maken. Dagelijks bezorgen we gemiddeld 1.1 miljoen pakketten, met pieken tot rond de 2 miljoen.  We bouwen daarom zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen en maken gebruik van Java, Kotlin, C#, JavaScript, TypeScript, NodeJS en Python. Daarnaast bouwen we hard aan onze eigen engineering community, van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien. 

 

Als lead engineer ben je het technologisch geweten van een ontwikkelteam. Je geeft richting aan een team van engineers, solution consultants en een product owner. Samen werken jullie aan de ontwikkeling van specifieke toepassingen die onze logistiek slimmer, sneller en wendbaarder maken. Jij bent verantwoordelijk voor het maken van de beslissingen over de inzet van AWS Serverless componenten, solution architectuur, microservices en CI/CD. Daarnaast ben je een mentor voor de engineers binnen en buiten het team. Als lead engineer heb je dus grote impact op de technologische verandering binnen de organisatie. 

 

We hebben bij PostNL verschillende ontwikkelteams, -stacks, -doelstellingen, maar allemaal mission critical. Juist omdat we meerdere ontwikkelteams hebben, zullen we samen met jou bekijken welk team de beste match is. Vanwege deze uitgebreide omgeving, kan je ook voor de lange termijn jezelf ontwikkelen en blijven groeien binnen de organisatie. 

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI ,data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. In jouw rol als lead developer heb je veel invloed op het behalen van deze ambitie.  

Je bent een liefhebber van technologie en weet anderen daarover te enthousiasmeren. Vanuit je rol als lead engineer weet je hoe je een samenwerking moet aangaan met zowel je team als de stakeholders daarbuiten. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van systemen inzetten in een logistieke tech omgeving. Hierbij durf je een visie te vormen over hoe we met technologie de favoriete bezorger van Nederland blijven.  

 

Daarnaast heb je:  

 • Ervaring in het designen van cloud-native microservices architectuur, het integreren en verbinden van aangrenzende applicatiedomeinen;  
 • Je weet het maximale te halen uit de (Serverless) building blocks van AWS;  
 • Ervaring in een soortgelijke rol binnen een mission critical IT, tech omgeving; 
 • Achtergrond in een of meerdere technieken: (bv Java, Kotlin, C#, Python, NodeJS, TypeScript en/of JavaScript).  
 • Nederlands op B2 niveau - Engels op C1 niveau

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’ tegenkomt. Dit geeft je de zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een development community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.  

 

Daarnaast ontvang je:  

Een salaris van € 4.073 tot €6.713 (salarisschaal 11/12) o.b.v. 37 uur per week;    
Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 
 

Interesse?  

Ben je klaar voor de technologische eindverantwoordelijkheid van een engineering team? Solliciteer dan als lead engineer door het delen van je cv. Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Lee Verschuren op 06-13011905 of via lee.verschurenpostnl.nl.  PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!