Vacature Lead Procesinnovatie

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Logistiek
 • Professional
 • Geplaatst op 29-9-2021
Verbindende hands-on Lead Procesinnovatie Denk jij vaak net even anders dan de anderen? Houd je van logistieke processen en nieuwe technologieën? Zie je robotisering als een kans en niet als een bedreiging? Weet jij een scherpe innovatie-visie èn optimale omstandigheden te creëren om effectief te innoveren? Ben jij in staat om verschillende interne en externe partijen bijeen te brengen en ervoor te zorgen dat gezamenlijk het doel bereikt wordt? Beschik jij over een gezonde dosis optimisme en eigenwijsheid? Dan is deze baan misschien iets voor jou!

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Pim van der Velde

Wat ga je doen?

De uitdaging van de Lead Procesinnovatie

De markt waarin PostNL Pakketten & Logistiek zich bevindt verandert snel. De ontvangers en verzenders hebben steeds hogere verwachtingen, de arbeidsmarkt verandert, pakketvolumes groeien enorm, technologieën zoals robotisering, IoT, autonomous logistics ontwikkelen snel en zijn steeds beter operationeel toepasbaar. We zijn op zoek naar een Lead Procesinnovatie die ervoor zorgt dat met behulp van bestaande en nieuwe technologieën concrete logistieke/operationele kansen aangegrepen worden en knelpunten opgelost worden. 

Enkele concrete voorbeelden: Robotisering binnen onze sorteerprocessen, verbeteren van de kwaliteit en efficiency met behulp van realtime procesinformatie, hulpmiddelen om de handmatige elementen van het sorteerproces te optimaliseren, mechanisatie/automatisering van delen van het crossdockproces. Maar we denken ook na en werken aan de langere termijn. Denk hierbij aan de inzet van drones, welke mogelijkheden biedt hyperloop-technologie, welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van autonomous logistics in de openbare ruimte?

De grootste uitdaging van de Lead Procesinnovatie is om een effectief innovatieproces te creëren. Op welke gebieden volg je de markt en waar/wanneer start je een ontwikkelingstraject met externe partijen?  Hoe creëer je binnen PostNL een optimaal innovatie-klimaat? Hoe maak je de juiste afweging tussen stoppen en doorgaan met de ontwikkeling van een bepaald concept? Als Lead Procesinnovatie ga jij samen met jouw team en vele anderen aan de slag om procesinnovatie naar een hoger niveau te tillen. 


Verantwoordelijkheden van de Lead Procesinnovatie

 • Je creëert een heldere visie met betrekking tot procesinnovatie en effectief innoveren. Je weet een goede setting en omstandigheden te organiseren waarbinnen effectief aan de innovatie en optimalisatie van onze logistieke processen gewerkt kan worden.
 • Jij zorgt voor een zeer goed inzicht in de huidige en toekomstige kansen en knelpunten in onze logistieke processen. Je begrijpt welke factoren met name van invloed zijn op de kostprijs.  Anderzijds zorg je ervoor dat het team uitstekend op de hoogte is van de technologische markt, de relevante partijen en beschikbare producten. Je onderhoudt contacten met de partijen die voor PostNL het meest relevant zijn.
 • Je stuurt een team van drie Procesinnovators aan. Dit team zal in de komende tijd verder uitgebreid worden.
 • Jij zorgt ervoor dat het innovatiebudget zo effectief mogelijk wordt ingezet en de bijbehorende doelen behaald worden.
 • Jij vertaalt samen met jouw team de resultaten van PoC’s en Pilots naar concrete adviezen en organiseert besluiten over landelijke implementatie van nieuwe concepten.
   

 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Met jouw inspirerende en uitvoerbare ideeën creëer je de omstandigheden waaronder PostNL de beste logistieke en e-commerce dienstverlening kan blijven leveren. Van pakjes en pallets tot aan meubels, zorg- of versproducten.

Je hebt een flinke dosis lef, eigenwijsheid en doorzettingsvermogen. Je bent in staat om een heldere visie te creëren en met een flinke portie overtuigingskracht belanghebbenden en beslissers enthousiast te maken voor jouw ideeën. 

Je hebt een sterke realisatiekracht. Je weet concepten via PoC’s en Pilots effectief op haalbaarheid en wenselijkheid te toetsen en een vloeiend besluitvormingsproces rondom implementatie van nieuwe concepten te organiseren. Je maakt hierbij gebruik van jouw krachtig analytisch denkvermogen en gestructureerde aanpak.

Innoveren doe je samen. Jij bent dus een echte verbinder. Je verdiept je in anderen en zoekt de samenwerking op.


 

Wat bezorgen we jou?

•    Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
•    Ruimte voor zelfontplooiing en persoonlijke groei;
•    Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
•    Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
•    Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
•    Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
•    Salaris schaal 12 (minimaal € 4.729 tot maximaal € 6.876 op basis van een 39,25 urige werkweek en afhankelijk van je niveau) op basis van de CAO van PostNL Pakketten.

 

Geïnteresseerd? Solliciteer dan via onderstaande button!
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Lars Pruijn (Manager Logistieke Strategie) via telefoonnummer 06 51 35 45 90 . Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Pim van der Velde (Recruiter) via telefoonnummer 06 49 63 70 40 

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!