Vacature Lead Software Engineer Logistic Event platform

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 29-4-2021
"Wij zetten Logistic Intelligence in om de favoriete bezorger van Nederland te zijn. We zoeken een Lead Software Engineer die ons komt versterken in de AWS cloud native transformatie van ons Logistic Event platform."

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

PostNL is a logistical tech company. Als Lead Software Engineer kom je te werken in een organisatie waarbij data, technologie en een engineering culture een sleutelrol spelen. PostNL wil 'digital at the core' zijn en daarom staan we aan de voorgrond van het ontwikkelen van onze eigen logistieke software.  

 

Vanuit je nieuwe rol als Lead Software Engineer werk je samen met tien collega’s binnen het Event Management Platform (EMP). Dit Platform is verantwoordelijk voor het verwerken van 20 miljoen events per dag vanuit het hele logistieke landschap van PostNL. Op deze datastromen passen wij real-time logica toe en via API's ontsluiten we logistieke statussen, excepties en vervolgacties. Het platform richt zich op AWS Cloud Native, Serverless en event-driven oplossingen voor een scala aan uitdagingen. Onze logica bepaalt bijvoorbeeld of klanten hun zending al kunnen wijzigen, of de bezorging nog volgens plan gaat en of de zending past in de pakketten-automaat. 

 

Onze workloads zijn mission critical en 24 x 7 is de norm op alles wat we doen. We starten momenteel een greenfield stack op naast het huidige EMP. Daar ligt de eerste uitdaging voor jou als Lead Engineer. Samen met jouw collega’s leidt je deze transitie in goede banen. De komende jaren breidt de verantwoordelijkheid van het platform verder uit, totdat we complete digitale regie voeren over het operationele proces. Om deze verantwoordelijkheid te kunnen dragen, is het DevOps team uitgerust met AWS, premium tooling (CI/CD, Ops) en ondersteuning van hoge kwaliteit. Onze code is veelal geschreven in JavaScript / TypeScript. 

 

Als Lead Developer vragen we je jouw technologisch leiderschap in te zetten om PostNL verder te brengen in de Cloud Native strategie. Je draagt zorg voor optimale oplossingen op het welbekende snijvlak van kosten, tijd en performance. Op alle facetten van engineering ben jij het rolmodel voor de junior, medior en senior engineers. Ook teamoverstijgend pak je een grote rol door het verder brengen van onze engineering community en samenwerkingen op te zetten met gelieerde platformen. 

Culturele verandering is een belangrijk thema binnen PostNL en je bent de schakel in onze transitie naar een engineering culture waarbij je naast het nemen van technologische beslissingen ook een mentor bent voor de andere teamleden. 

Onze ambitie

Wij zijn de favoriete bezorger van Nederland. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 8,1 miljoen brieven. Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons helpt de favoriete bezorger van Nederland te blijven. We doen dit door de inzet van ‘real-time’ besturingssystemen, Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Data Science, CI/CD en zoveel mogelijk Cloud Native. Jouw visie als Lead Software Engineer is nodig in deze ambitie.  

 • Je wilt jouw meerjarige ervaring met het engineeren van mission critical systemen graag inzetten in een 'logistical tech' omgeving; 
 • Je bent goed geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van AWS cloud computing en omarmt een cloud native strategie als middel voor een meer concurrerend vermogen van een organisatie;
 • Je bent bedreven in verschillende programeertalen en hebt een diepgaande kennis van cloud-oplossingen, CI/CD best practices, Ops-tools en de verschillende AWS services; 
 • Je bent een rolmodel en coach voor een team van zeer gemotiveerde PostNL engineers en ondersteunt de Platform Owner in het maken van optimale keuzes op het snijvlak van kosten, tijd en performance;
 • Je bent een team player, zet je teamgenoten in hun kracht en bent niet bang om bij te springen als de situatie daar om vraagt (leading by example);
 • Je hebt gevoel bij de culturele verandering die wij doormaken en je weet het team en belanghebbende mee te nemen in jouw visie en gedachten waarbij je een balans weet te vinden tussen pragmatisme en technologisch leiderschap.;
 • Verder woon je momenteel in Nederland en beheers je de Nederlandse en Engelse taal. 

Wat bezorgen we jou?

 • Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet bij deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon, op functie-inhoud en faciliteren in doorgroeimogelijkheden;
 • Samenwerking met een gemotiveerd en gepassioneerd team in een mission critical omgeving;
 • Een salaris tot maximaal € 7.532 (salarisschaal 12/13) op basis van 37 uur per week;    
 • Fijne arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding. Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.  

 

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’ tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. Wij zijn continue in beweging in een veranderende en groeiende markt. 

 

Interesse? 

Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV. 


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.  
 

Past deze functie niet helemaal bij je, omdat je bijvoorbeeld meer of minder ervaring hebt, maar zie je wel een rol voor jezelf in onze digitale transformatie? Hou je daarnaast net zo van technologie als wij? Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!