Menu

Logistic Engineer

 • Logistiek
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Zorg jij ervoor dat we pakketten zo goed mogelijk bij onze klanten bezorgen? Vind je het leuk om steeds nieuwe oplossingen te bedenken en bestaande processen te verbeteren? En ben je goed in het leiden van projecten? Dan word jij misschien wel onze nieuwe logistiek ontwerper!

Uitdagingen

Het is jouw uitdaging om de kwaliteit van onze processen zo hoog mogelijk en de kosten daarbij zo laag mogelijk te houden. Je ziet steeds kansen om onze dienstverlening te verbeteren. Dat doe je door de markt goed in de gaten te houden, nieuwe producten en processen te bedenken en bestaande te verbeteren. Zo zorg je ervoor dat we onze financiële en operationele doelstellingen halen. Verder word jij dé expert van een aantal (deel)processen. De andere logistiek ontwerpers kunnen bij jou terecht om advies hierover.
Met wie werk je samen?

Je hebt regelmatig contact met de andere logistiek ontwerpers. Jullie geven elkaar advies en leren van elkaar. Als logistiek ontwerper werk je ook veel samen met de managers van de sorteercentra van PostNL Pakketten. Verder geef je het management advies als zij dat vragen of als jij dat zelf nodig vindt.

Je verantwoordelijkheden

Als logistiek ontwerper heb je 3 belangrijke rollen. De eerste rol is ontwerper: je bedenkt nieuwe logistieke processen. Zie je bijvoorbeeld iets nieuws gebeuren op de markt? Dan bedenk jij hoe wij daar het beste op kunnen inspelen. Dat plan werk je uit tot een project dat je ook zelf gaat leiden. Dat is meteen je tweede rol: projectleider. Je leidt niet alleen nieuwe projecten, maar ook verbeterprojecten. Je derde rol is beheerder: je zorgt ervoor dat de kwaliteit van bestaande processen goed is. Kan de kwaliteit van een proces omhoog? Dan bedenk jij hoe we dat proces het beste kunnen verbeteren. Een voorbeeld van een nieuw project is PostNL Food: we hebben een foodnetwerk opgezet omdat steeds meer mensen online boodschappen en ander eten bestellen. Een voorbeeld van een verbeterproject is de Route Optimalisatie: we hebben een programma ontwikkeld om onze routes te verbeteren.

Wat breng jij mee?

Je hebt een opleiding afgerond aan hbo of universiteit, liefst in de logistiek. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een functie die hierop lijkt. Je bent creatief en analytisch. Het is mooi als je al ervaring hebt als projectleider. Je kunt goed communiceren op verschillende niveaus: niet alleen met directe collega’s, maar ook met bezorgers en directie. Jij kunt je boodschap aan iedereen helder overbrengen. En je kunt collega’s door het hele bedrijf heen overtuigen van jouw ideeën. Ervaring met werken volgens de Lean methodiek en/of Agile werken is een pré. 

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, verantwoordelijke fulltime baan van 39,25 uur per week.
 • Een salaris van minimaal € 3.419 en maximaal € 4.712 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van je ervaring.
 • Een goede regeling voor je pensioen.
 • Veel kansen om opleidingen te volgen, te leren en persoonlijk te groeien.
 • Je werkt in Hoofddorp en een paar dagdelen per week in onze sorteercentra. Wij verhuizen echter in 2019 naar Den Haag.
  Je plant zelf in wanneer je naar welk sorteercentrum gaat. Ook heb je de mogelijkheid om thuis te werken, volgens onze afspraken van Het Nieuwe Werken.

 

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0683868755 stuur een mail

Remy Voois

Remy Voois