Menu

Update coronavirus: we voeren nog steeds sollicitatiegesprekken. We doen dit online via video om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees meer

Vacature Manager Control Parcels

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
Zorgen voor de financiële sturing en resultaatontwikkeling van de operationele organisatie van PostNL Pakketten die uit 34 depots bestaat en de business unit Transport. Dat vraagt om een stevige persoonlijkheid én een verbinder met ruime leidinggevende ervaring, diepgaande financiële en bedrijfseconomische kennis bij voorkeur opgedaan in de logistieke en/of e-commerce sector.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Als Manager van het Control Operations team geef je leiding aan 7 (senior) controllers en analisten en help je hen verder te ontwikkelen naar een high-performing team. Je geeft sturing aan het financiële beleid, bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de performance, het ondersteunen van verschillende vernieuwingsprojecten en je draagt zorg voor een adequate administratieve organisatie voor Operations. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het MT omtrent operationele ontwikkelingen en hebt hierin een signalerende functie alsmede adviserend over oplossingsgerichte en concrete acties. Je coördineert de Planning & Control cyclus, je stelt de begrotingsdoelstellingen op, de meerjaren projecties voor het gehele bedrijfsonderdeel en je bent verantwoordelijk voor de financiële componenten in berekeningen van operationele project trajecten op basis van eigen ontwikkelde modellen.

Een belangrijk onderdeel is het beheer en onderhoud van het tariefindicatiemodel van subcontracting (inkoop >€150 mln op jaarbasis) en het periodiek afgeven van tariefindicaties ten behoeve van nieuwe onderhandelingen. Ook vervul je de rol van projectleider voor financiele projecten binnen Operations en ben je verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van projectcontrol op grotere capex projecten (>0,5mln).

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door jouw financiële sturing van de gehele operationele organisatie van PostNL Pakketten zorg je voor optimale performance, waardoor we voor de klant de beste oplossingen kunnen blijven aanbieden én ontwikkelen.

Je hebt:

 • een afgeronde (bedrijfs)economische hbo/wo opleiding;
 • minimaal 10 jaar werkervaring in een financiële, leidinggevende functie bij voorkeur in een operationele, logistieke of e-commerce omgeving;
 • ruime kennis en ervaring binnen het financiële werkveld (financial accounting, management accounting, project control).

 

Je hebt een uitstekend analytisch vermogen, bent pro-actief, daadkrachtig en resultaatgericht, zodat je het operationele senior management kan challengen, ondersteunen en adviseren om de financiële performance te optimaliseren. Je affiniteit met commerciële, operationele en logistieke processen versterkt je diepgaande kennis op detail niveau, terwijl je senioriteit en strategisch inzicht er voor zorgen dat je het overzicht behoudt en altijd handelt naar de meest optimale financiële performance. Als financieel geweten binnen een operationele business unit is het van essentieel belang dat je een excellente verbinder bent, stevigheid toont en handelt op een sensitieve doch overtuigende wijze.

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris van minimaal € 4.886,- tot maximaal € 7.274 bruto per maand (schaal 13) op basis van een fulltime contract van 37 uur;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
 • een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone
 • geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende OV bereikbaarheid

 

Samen met jouw high-performing team van 7 controllers en business analisten, lever je als MT-lid een belangrijke bijdrage aan de strategie van de gehele operationele business unit (34 depots, de transportorganisatie en staf) en zorg je voor de doorvertaling en impact op het financiële beleid van PostNL Pakketten & Logistiek, zowel op korte als lange termijn. Een uitdagende, dynamische functie in een boeiende e-commerce markt die vol in beweging is!

 

 

Interesse?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Asmara Vissers, Corporate Recruiter via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl of met Aad van Heemskerck van Beest, Director Finance Parcels & Logistics via aad.van.heemskerck.van.beest@postnl.nl. 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een High pre-employment screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Deze screening omvat onder andere het raadplegen van referenten en een maatwerk onderzoek. Tevens verwachten we dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt overleggen.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!