Menu

Marketeer E-commerce B2C

 • Marketing
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Ben jij een commerciële Marketeer met ervaring in de E-commerce markt? Dan gaan wij graag met jou in gesprek voor de vacature van Marketeer E-commerce Business to Consumer (B2C) voor de zakelijke doelgroep van PostNL Pakketten en Logistiek

Uitdagingen

PostNL Pakketten en Logistiek is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen gemiddeld ruim 700.000 pakketten per dag. PostNL is de grootste particuliere werkgever van Nederland. Het enthousiasme en de energie van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes en onze leidende positie in de markt. Zakelijk en maatschappelijk zoeken we continu naar nieuwe kansen. Daarom bieden wij een afwisselende loopbaan aan medewerkers die, grenzen verleggen, kansen grijpen en hun visie delen, mét de mogelijkheid om door te groeien.
 

In de afgelopen jaren is PostNL Pakketten en Logistiek uitgebreid met verschillende bedrijfsonderdelen in zowel Nederland als daarbuiten. Waar we voorheen een één-dimensionaal pakketten bedrijf waren dat pakketten binnen Nederland van A naar B bracht, zijn we tegenwoordig een hard groeiende, steeds professionelere multidimensionale en grens overschrijdende logistieke dienstverlener.  Daarnaast wordt op dit moment de gehele logistieke infrastructuur vernieuwd en zijn op diverse plaatsen nieuwe state of the art sorteer- en distributie locaties geopend.
 

Je verantwoordelijkheden

De E-commerce markt is sterk groeiend en onze klanten, zowel webwinkels als ontvangers, hebben hoge verwachtingen van onze dienstverlening in pakketbezorging. Onze commerciële strategie is er volledig op gericht om aan klant- en consumenten verwachtingen te voldoen en waar mogelijk deze te overtreffen. Als commerciële organisatie bewegen wij dynamisch en klantgericht mee in de Pakkettenmarkt. Als E-commerce marketeer sta je voor de uitdaging  kansen te identificeren uit de belangrijkste ontwikkelingen in de B2C E-commerce pakketten markt en deze te vertalen naar initiatieven om de marktleiderspositie te verstevigen: Je hebt ervaring in het opstellen van heldere en resultaatgerichte marketingplannen en weet de klant zo effectief mogelijk te bereiken door het inzetten van de juiste online en offline communicatie middelen en campagnes.
 
Binnen de organisatie werk je nauw samen, o.a. met collega’s van productmanagement, sales, customer intelligence, Customer Experience en communicatie/PR. In de uitwerking van de ideeën werk je nauw samen met externe bureaus op het gebied van reclame, e-mailmarketing, eventmanagement en PR. Je stelt met het team het marketingplan op en ontwikkelt marktbewerking campagnes voor de verschillende proposities van PostNL Pakketten. Je bent de expert in product- en marktinformatie richting andere afdelingen. Je bent ondernemend, proactief, creatief en je weet je enthousiasme over te brengen. Je werkt in een team van 5 marketeers en binnen je eigen onderwerpen heb je de vrijheid je eigen projecten te initiëren en af te ronden. Affiniteit met data en ervaring marketing automation is een pré.
 
In de rol van Marketeer E-commerce (B2C) rapporteer je aan de Marketing Manager zakelijk.

Wat breng jij mee?

 • HBO/WO werk- en denkniveau met commerciële achtergrond.
 • Ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur in een Marketing gerichte omgeving, die invloed uitoefent obv deskundigheid/overtuigingskracht;
 • Je bent enthousiast, houdt van aanpakken, kunt hoofd en bijzaken scheiden en werkt graag binnen een dynamisch team;
 • PostNL leiderschapscompetenties: verbinden, ondernemen, realiseren, vertrouwen, oplossen;
 • Gedragscompetenties: klantgericht, communicatief vaardig, initiatiefrijk en daadkracht,

Wat bieden wij jou?

 • Ruimte voor zelfontplooiing en persoonlijke groei;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal10 functie op basis van de CAO voor PostNL, van € 3.453 tot max € 4.759 op basis van een 39,25 urige werkweek (afhankelijk van je werkervaring).

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0683868755 stuur een mail

Remy Voois

Remy Voois