Vacature Medior Medewerker Financial Accounting (Activa)

 • Groningen
 • (V)MBO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 14-6-2022
Zorgen voor een juiste en tijdige administratie en verslaglegging van de aan jou toegewezen reporting units van PostNL. Dat vraagt om analytisch vermogen, geavanceerde kennis van Excel en sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Henk van Essen

Wat ga je doen?

Als medewerker Financial Accounting (FA) ben je samen met je collega’s van het Financial Shared Service Centre(FSSC) verantwoordelijk voor het binnen de gegeven tijdslijnen en kwaliteitskaders uitvoeren van de voorkomende werkzaamheden ten behoeve van een juiste en tijdige periodeafsluiting. Je bent verantwoordelijk voor de administratieve boekingen en processen van de activa administratie voor diverse PostNL entiteiten. Je voert daarnaast administratieve activiteiten uit voor jouw reporting units, inclusief het opstellen van balansonderbouwingen en het uitvoeren van een plausibiliteitscontrole. Je zoekt afstemming met collega’s, de controllers en de  business over boekingen en bijzonderheden in de activa administratie.  Je analyseert en onderbouwt balansposten. Je verwerkt journaalpostboekingen en andere relevante boekingen in SAP Business byDesign. Je bent ook verantwoordelijk voor het tijdig en juist vullen van BPC templates t.b.v. management en externe verslaglegging PostNL.

Je signaleert en gaat proactief op zoek naar verbeteringen van het financieel administratieve proces, waar aanpassingen in de automatisering en/of IT systemen ook onderdeel van kunnen zijn. Je vindt het leuk om bezig te zijn met vernieuwing en deelt deze ideeën graag met je directe collega's en andere teams binnen het Finance Shared Service Centre. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Je levert een actieve bijdrage aan het tijdig opstellen van de relevante financiële stuurinformatie voor het management van PostNL.               

Je hebt:

 • een MBO opleiding in bijvoorbeeld bedrijfseconomie of bedrijfsadministratie; 
 • 2-3 jaar relevante werkervaring;
 • uitstekende Excel vaardigheden;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en verbindend vermogen ben je een goede sparringpartner voor teamleden, management en experts. Je werkt accuraat en nauwkeurig en je bent analytisch sterk om snel complexe materie te kunnen doorgronden. Je bent leergierig, een teamspeler en draait je hand niet om voor repeterende administratieve werkzaamheden die binnen een gegeven tijdslijn en met voortdurende aandacht voor kwaliteit uitgevoerd moeten worden. 

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris van minimaal € 2.605 tot maximaal € 3.793  (schaal 8) bruto per maand bij 37 uur afhankelijk van ervaring;
 • 8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt;
 • een tegemoetkoming in je reiskosten en korting op o.a. elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
 • mogelijkheid om thuis te werken (ook na Corona);
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds.

Naast het opdoen van (ruime) ervaring met de financiële administratie van een groot, beursgenoteerd bedrijf als PostNL, word je binnen het FSSC gestimuleerd om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Je bent onderdeel van een gevarieerd en ervaren FA team van ongeveer 30 collega’s. De werkomgeving kenmerkt zich door een open en prettige sfeer waar samenwerken en verbeteren  kernwoorden zijn waarin de dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd.

 

Interesse?
We ontvangen graag een motivatiebrief en CV. 

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.
Een pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 
Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!