Vacature Mendix Consultant

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 21-12-2021
"PostNL wordt een logistiek tech bedrijf, waarbij data, technologie en een development cultuur een belangrijke rol spelen. Om de favoriete bezorger van Nederland te zijn en te blijven, zetten wij Mendix in om onze kritieke processen te ontwikkelen."

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Menno de Bruin

Menno de Bruin

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Om die digitale transformatie tot een succes te maken, maken wij op een unieke manier gebruik van Mendix technologie. Wij zetten Mendix namelijk in voor onze meest kritieke logistieke systemen. We bouwen hard aan onze eigen Mendix engineering community, van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien. 
  
We zijn op zoek naar een Mendix consultant die voornamelijk aan de slag wilt gaan met het bouwen van hoogwaardige Mendix applicaties. Hiermee voorzien wij onze klanten van nieuwe en verbeterde systemen die een belangrijk onderdeel vormen in de planning- en monitoring keten van het pakketten netwerk. Naast het bouwen van applicaties ben je ook betrokken bij het meedenken over vraagstukken en waar nodig het optimaliseren van de user interface of user experience. Jouw verantwoordelijkheden zijn over de gehele breedte van de tool en dit zorgt voor diversiteit en uitdaging. Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je een ondernemende aanpak hebt, een teamplayer bent en in staat bent om goed en proactief te schakelen met de business.  

 

Je bent onderdeel van een agile team en samen werk je aan de bouw en het ontwerp van deze planning- en monitoring applicaties. De applicaties zijn nog in ontwikkeling, daarom worden er continue nieuwe functionaliteiten en verbeteringen doorgevoerd, die goed aansluiten op de wensen van de business. 

 

Vanuit jouw rol werk je nauw samen met andere Mendix developers, de product owner, solution consultants en met gebruikers. Je vindt het leuk om met gebruikers mee te denken over complexe vraagstukken en je weet deze te vertalen naar slimme en gebruiksvriendelijke IT-oplossingen. Daarnaast ben je proactief, kritisch m.b.t. de klantvraag en denk je graag mee over vraagstukken op het gebied van UI, UX, (solution) architectuur en schaalbaarheid.  

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Samen met jou willen we van PostNL een tech company maken. 

Je bent een liefhebber van technologie en enthousiast over low code Mendix  toepassingen. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van Mendix systemen inzetten in een logistieke tech omgeving.  

 

Daarnaast heb je:  

 • Mendix advanced niveau door certificering en/of werkervaring; 
 • Meer dan 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een IT, tech of innovatieve omgeving; 
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal. 

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.   


Daarnaast ontvang je: 

 • Een salaris van € 3.544 tot € 5.629 (salarisschaal 10/11) o.b.v. 37 uur per week;   
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans; 
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 

 
Interesse? 

Ben je klaar voor de technologische eindverantwoordelijkheid van een engineering team? Solliciteer dan als Mendix developer door het delen van je cv. PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. Wil je graag meer informatie over de vacature of sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Menno de Bruin, Corporate Recruiter, op 06 83 35 51 97 of via menno.de.bruin@postnl.nl. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!