Menu

Vacature Mendix Lead Business Engineer (NL)

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 28-7-2020
Impact maken op de groeiende E-commerce markt met behulp van Mendix. Je doet dit door ontwikkeling en uitbreiding van onze Cloud IT-platformen en softwareoplossingen voor onze belangrijkste klanten. Dit vraagt om een rolmodel en tech leiderschap.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

PostNL is becoming a postal tech company. Als Lead Mendix Software Engineer ben je de tech lead van een multidisciplinair Business-IT-team. PostNL agile teams zijn zelfsturend, nemen de end-to-end verantwoordelijkheid voor onze waardeketen en staan in direct contact met klanten. Je draagt ook bij aan het uitbreiden en volwassen maken van de engineering best practices van PostNL. Je neemt verschillende use-cases op je, en zoekt antwoorden op de uitdagingen van het bedrijfsproces en de architectuur. Dit vereist diepgaande kennis van bedrijfsprocesmodellering en -optimalisatie met behulp van ons Mendix-platform en de cloud. Nauwe interactie met teamleden en belangrijke zakelijke gebruikers staat hierbij centraal. PostNL houdt klanten in beweging door voortdurend verbeterde 'decision intelligence' toe te voegen aan hun logistieke oplossingen: softwaregedefinieerde logistiek.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij richt je op het doorvoeren van verbeteringen en innovaties, zodat we vanuit IT grote toegevoegde leveren aan de business en daarmee onze klanten. Met jou ‘Can do- mentaliteit’ en technologie leiderschap bereiken we om het volgende niveau. 
 

Je hebt: 
-    Professionele en intellectuele capaciteiten op academisch onderwijsniveau; 
-    Minstens 8 jaar ervaring in het analyseren van bedrijfsprocessen, het ontwerpen en bouwen van datagestuurde softwareoplossingen; 
-    Specifieke kennis en ervaring in Mendix Cloud en technologie; 
-    Kennis en ervaring in een of meer van onze programmeertalen: MDD, BPMN, SQL, AWS Cloud en eventueel Java;
-    Build-Test-Deploy automatisering: CI/CD-leidingen;  
-    Ervaring met werken in een agile/scrum-omgeving; 
-    Momenteel woonachtig in Nederland in de buurt van Den Haag en indien van toepassing in het bezit van de benodigde werkvergunningen; 
-    Nederlandse en Engelse taal (minimaal B1-niveau) of inzet om te leren; 
-    Beschikbaar voor minimaal 32 werkuren per week en minimaal 3 dagen werken op het kantoor van PostNL in Den Haag.
Je bent zelfstartend en zelforganiserend. Door jouw eigenaarschap maak jij je ideeën werkelijkheid; ‘You build it, you own it, you run it’. Je denkt na over mogelijke innovaties, waarbij je rekening houdt met een zo optimaal mogelijk gebruik en toepassing van de technische aspecten. Je doet dit door nauwe samenwerking met teamleden en diverse externe partijen te bevorderen.

Wat bezorgen we jou?

-    Een salaris van minimaal € 4.264 tot maximaal € 7.274 (salarisschaal 12/13) op basis van een fulltime contract van 37 uur; 
-    Een functie van 32 tot 37 uur per week, met uitzicht op een vast contract; 
-    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
-    Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
-    Professionele groeimogelijkheden, bijvoorbeeld verbreding naar andere programmeertalen, platforms of verdere verdieping in jouw specialisme;  
-    Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door opleiding en training;
-    Kantoorlocatie: Gemakkelijk openbaar vervoer naar ons PostNL-kantoor in Den Haag; 
-    Engineering laptop, mobiele telefoon en vergoeding van reiskosten. 
Je krijgt in deze rol de kans om te werken in een dynamische, flexibele en innovatieve omgeving, samen met experts binnen PostNL en externe leveranciers, met het doel waarde te creëren voor het platform.

 

Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV en motivatie.  
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.
Een pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit houdt in dat we bij indiensttreding verwachten dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 
Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!