Vacature Mendix Lead Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 8-12-2021
"Werk samen met ons om van PostNL een 'logistical tech (driven) company' te maken door Mendix in te zetten voor onze kritieke logistieke processen".

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Menno de Bruin

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Om die digitale transformatie tot een succes te maken, maken wij op een unieke manier gebruik van Mendix technologie. Wij zetten Mendix namelijk in voor onze meest kritieke logistieke systemen. Daarom bouwen we hard aan onze eigen Mendix engineering community, van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien.


Als lead engineer ben je het technologisch geweten voor het Mendix domein en geef je richting aan een team van Mendix engineers, solution consultants en een product owner. Samen werken jullie aan de vooruitgang van specifieke toepassingen die onze logistiek slimmer, sneller en wendbaarder maken. Jij bent hierbij verantwoordelijk voor het maken van de technologische beslissingen over zaken als solution architectuur, CI/CD en schaalbaarheid. Daarnaast ben je een mentor voor de engineers binnen en buiten het team. Als Mendix lead engineer heb je dus grote impact op de technologische verandering die we samen door maken.

 
We hebben momenteel 8 ontwikkelteams binnen het IT pakketten/e-commerce domein die werken in Mendix. Daarbij kun je denken aan order management systemen, retoursystemen en 'bijzondere' logistieke processen voor bijvoorbeeld de bezorging aan ziekenhuizen. Omdat we meerdere ontwikkelteams hebben, zullen we samen met jou bekijken welk team de beste match is. 

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI ,data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. In jouw rol als Mendix lead developer heb je veel invloed op het behalen van onze ambities. 

Je bent een liefhebber van technologie en weet anderen daarover te enthousiasmeren. Vanuit je rol als lead engineer weet je hoe je een samenwerking moet aangaan met zowel je team als de stakeholders daarbuiten. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van Mendix systemen inzetten in een logistieke tech omgeving. Waarbij je een visie durft te vormen over hoe we met technologie de favoriete bezorger van Nederland blijven. 


Daarnaast heb je: 

•    Mendix advanced niveau door certificering en/of werkervaring;
•    Meer dan 3 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een IT, tech of innovatieve omgeving;
•    Een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal.

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden. 

 

Daarnaast ontvang je: 
•    Een salaris van € 4.504 tot € 7.683 (slarisschaal 12/13) op basis van 37 uur per week;   
•    Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans; 
•    Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding.
 
Interesse? 
Ben je klaar voor de technologische eindverantwoordelijkheid van een engineering team? Solliciteer dan als Mendix lead engineer door het delen van je cv. 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!