Vacature Mendix Lead

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 18-11-2022
"PostNL wordt een logistiek tech bedrijf, waarbij data, technologie en een development cultuur een belangrijke rol spelen. Om de favoriete bezorger van Nederland te zijn en te blijven, zetten wij Mendix in om onze kritieke logistieke processen te ontwikkelen. In deze uitdagende Mendix omgeving ligt een belangrijke rol voor jou als lead om één of meerdere teams naar een hoger niveau te helpen."

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Menno de Bruin

Menno de Bruin

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Om die digitale transformatie tot een succes te maken, maken wij op een unieke manier gebruik van Mendix technologie. Wij zetten Mendix namelijk in voor onze meest kritieke logistieke systemen en werken volledig in de Mendix cloud. Daarnaast bouwen we hard aan onze eigen Mendix developer community, van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien.  


Als Mendix Lead ben je op technisch vlak verantwoordelijk voor één of meerdere platformen. Het gaat om grote en kritieke applicaties met veel functionaliteiten, waardoor architectuur een belangrijke rol speelt. Denk aan de functionele decompositie van een applicatie, welke modules gebruiken, wat kan hergebruikt worden, afhankelijkheden die je wel of niet wilt hebben en meer. Je hoeft dit niet alleen te doen, maar bent wel de kartrekker.
Je werkt samen met een functionele teams van Mendix developers, solution consultants en een platform owner. In jouw rol draag je geen verantwoordelijkheid voor HR-zaken, budgettering en persoonlijke ontwikkeling, daar zorgt de platform owner voor. Hierdoor kan jij je richten op zaken zoals (solution) architectuur, CI/CD, schaalbaarheid, information- en requirement analyse, processen bijstellen (indien nodig) en fungeren als mentor op het technische vlak voor de teams. Als Mendix lead heb je dus grote impact op de technologische verandering die we samen doormaken.  

 

We hebben momenteel meerdere ontwikkelteams binnen het IT pakketten/e-commerce domein die werken in Mendix. Binnen PostNL zijn ook andere Mendix leads actief, waardoor je met elkaar kunt sparren over de meest uitdagende onderwerpen. Platformen hebben een focus op onderwerpen zoals ordermanagementsystemen, retoursystemen en 'bijzondere' logistieke processen voor bijvoorbeeld de bezorging aan ziekenhuizen.

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland zijn. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk met Mendix en AWS Cloud Native technologie. In jouw rol als Mendix lead heb je veel invloed op het behalen van onze ambities.

Je bent een liefhebber van Mendix technologie en weet anderen daarover te enthousiasmeren. Vanuit je rol als lead weet je hoe je een samenwerking moet aangaan met zowel je team als de stakeholders daarbuiten. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van Mendix systemen inzetten in een logistieke tech omgeving en overbrengen aan anderen. Waarbij je een visie durft te vormen over hoe we met technologie de favoriete bezorger van Nederland blijven. 

 

Daarnaast heb je:  

 • Mendix expert niveau door certificering en/of werkervaring;  
 • Meer dan 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol binnen een IT, tech of innovatieve omgeving; 
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal.

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’-situaties tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we PostNL een ‘tech company’. Onderdeel hiervan zijn ook de jaarlijkse IT Hackathon, bezoeken aan het Mendix kantoor en de engineering day. Bij PostNL werken we hybride: dit houdt in dat we werken vanuit huis combineren met werken vanaf kantoor.

 

Daarnaast ontvang je:   

 • Een salaris van € 5.000 tot € 7.683 (slarisschaal 12/13) op basis van 37 uur per week; 
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;   
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een developer laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding.

 

Interesse?
Ben je er klaar voor om jouw kennis en ervaring in te zetten om PostNL naar een hoger niveau te brengen en van PostNL een tech organisatie te maken? Solliciteer dan als Mendix Lead door het delen van je cv. Wil je eerst nog wat meer lezen over de nieuwe innovaties die PostNL levert met Mendix low-code? Lees dan dit artikel op de site van Mendix.

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!