Vacature Mobiliteitsadviseur Noord Holland

 • Amsterdam
 • HBO/WO
 • HR
 • Professional
 • Geplaatst op 31-1-2023
Zorgen voor het vormgeven en begeleiden van organisatieontwikkelingen en verander- en mobiliteitstrajecten gedreven vanuit de optimale bezettingsmix voor heel PostNL. Dat vraagt om een flinke dosis inlevingsvermogen, overtuigingskracht en kennis van relevante wet- en regelgeving.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Inge Weijers

Inge Weijers

Wat ga je doen?

De afdeling Mobility is onderdeel van de afdeling Bezetting & Verandering. Deze afdeling is de expert binnen HR  in het vormgeven en begeleiden van organisatieontwikkelingen, verandertrajecten en mobiliteitstrajecten. Gedreven vanuit de optimale bezettingsmix, voor heel PostNL. Mobility is voor heel PostNL de expert op het gebied van mobiliteitstrajecten. Als mobiliteitsadviseur begeleid je medewerkers in doorstroom, re-integratie, of loopbaantrajecten. Daarnaast voer je pensioengesprekken en houd je je bezig met duurzame inzetbaarheid. De nadruk in jouw caseload ligt op re-integratie, 80% van de trajecten zijn re-integratietrajecten. De regels die hierbij gelden zijn vastgelegd in de Wet verbetering poortwachter, de Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar en de Beleidsregels beoordelingskader poortwachter. Hier heb je veel ervaring mee. Als mobiliteitsadviseur heb je een eigen werkgebied waarvoor je het aanspreekpunt bent. Dit betreft het werkgebied Noord-Holland. Je werkt bijvoorbeeld regelmatig vanuit werklocaties in Amsterdam, Almere en Alkmaar. Je hebt daardoor geen vaste werkplek en een deel van de werkzaamheden voer je uit vanuit huis. Dat maakt je werk mobiel en dynamisch en je ziet veel locaties van het bedrijf. Je hebt dagelijks contact met medewerkers die je begeleidt, regelmatig spreek je met leidinggevenden en overleg je met casemanagers over de voortgang. Wekelijks wissel je met je collega’s ervaringen uit en vergroot je je kennis door middel van intervisie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en dossiervorming van mobiliteitstrajecten en “Poortwachterproof” re-integratietrajecten. Je onderhoudt een groot netwerk binnen en buiten PostNL. Hierin zie je kansen om onze medewerkers een steuntje in de rug te geven en waar mogelijk te plaatsen en door te laten stromen.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jou blijven onze medewerkers geïnspireerd en gemotiveerd en zorgen we ervoor dat alle regels van ons sociaal plan worden nageleefd.

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding. Daarnaast heb je minimaal 1-3 jaar ervaring als re-integratieadviseur en loopbaancoach;
 • Je beschikt over kennis van het Sociaal plan, het proces re-integratie Spoor 2 en je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en gebruik van Social Media;
 • Je bent vaardig in het omgaan met het (mogelijke) spanningsveld tussen eisen van de klantorganisatie en de eisen van de professionele onafhankelijkheid;
 • Je bent communicatief en sociaal vaardig (zowel mondeling als schriftelijk) voor het informeren en rapporteren over voortgang van de trajecten en het opstellen van eindrapportages;
 • Je bent in het bezit van een auto en bereid om naar diverse locaties te reizen in Noord Nederland.

Wat bezorgen we jou?

 • Een uitdagende functie in een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf met fijne collega’s. De functie is voor 32 uur per week.
 • Salaris in schaal 9 van minimaal € 2.919 tot maximaal € 4.422 bruto per maand op basis van een fulltime contract van 37 uur per week.
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, een variabele winstuitkering en een gunstige pensioenregeling.
 • Thuiswerken blijft ook na Corona onderdeel van de functie. Hierdoor zul je zo’n twee dagen thuiswerken en de andere dagen naar verschillende locaties reizen.
 • Ruimte voor doorgroei binnen de organisatie en persoonlijke ontwikkeling door opleiding en training


Solliciteren?
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Bianca Bernhard, senior coach Mobility:
0612439296 of via mailadres bianca.bernhard@postnl.nl  

 

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Inge Weijers, Corporate Recruiter via 06-23313604

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!