Vacature P&C Controller

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 24-12-2022
Als rechterhand van de financieel directeur voer jij de regie op alle planning & control processen binnen de afdeling Control van de Digital unit. Dat vraagt om een sterke verbinder, iemand die gestructureerd werkt en goed de link kan leggen tussen business performance en financiële impact. Uitstekende communicatieve en stakeholdermanagementvaardigheden mogen niet ontbreken!

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Joy van Manen

Joy van Manen

joy.van.manen@postnl.nl

Wat ga je doen?

Als Controller Planning & Control voer je de regie op alle planning & control processen binnen de unit  Digital en op het bedrijfsbrede digitale versnellingsprogramma. Je bent de linking pin tussen de business controllers van Digital en Group Finance en vervult daarmee een rechterhand positie van de Financieel Directeur van Digital. Je coördineert planning & control processen zoals het Strategisch Plan, Budget en Latest Estimates op basis van Group guidelines en consolideert input van business controllers en financial control. Op basis van maand en kwartaal performance bewaak je de resultaten van de P&L, cashflow en balans en durf je kritische vragen te stellen. Je maakt de koppeling tussen de business performance en financiële resultaten en weet deze te vertalen naar realistische forecasts. Je bent verantwoordelijk voor de periodieke toelichting van de resultaten in maandelijkse finance meetings en voedt de Financieel Directeur in het MT Digital en helpt mee aan een hoge voorspelbaarheid van de financiële resultaten. Aanvullend houd jij het financiële overzicht op voortgang op Digital Next, het bedrijfsbrede Digitaliseringsprogramma van PostNL.

 

Binnen PostNL breed streven we naar een optimale samenwerking tussen de verschillende business units, dit geldt ook binnen Finance. Samenwerking tussen de P&C controllers is geborgd binnen de Planning & Control tribe, waar jij een cruciale rol in speelt.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij draagt zorg voor juiste, volledige en tijdige stuurinformatie voor de directie van Digital ten behoeve van impactvolle, strategische beslissingen die zij moeten nemen. Hiermee heb je direct invloed op de missie van Digital (en de onderliggende afdelingen Digital Business, Consumer, Digital Channels & Interactions, Digital & Agile Transformation, CX Transformation & Management en CX Insights & Quality Management): het versnellen van onze digitale transformatie.

 • een afgeronde hbo/wo opleiding in accountancy & control, economie of financiële richting;
 • +- 3 jaar control ervaring;
 • een brede financiele achtergrond in finance;
 • sterke communicatieve vaardigheden.


Je bent bij uitstek een verbinder om als linking pin tussen de financieel directeur en de business controllers van het control team te fungeren. Je stimuleert samenwerking en zoekt afstemming met andere P&C controllers over de verschillende business units heen. Je bent gestructureerd, analytisch en conceptueel sterk om het overzicht te behouden en hoofdzaak van bijzaak te kunnen onderscheiden. Je hebt een growth mindset en je voelt je als een vis in het water binnen een jong en gedreven team vol energie!

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris tussen € 4.073,- en € 5.769,- (schaal 11 van onze CAO) bruto per maand op basis van een fulltime contract van 37 uur afhankelijk van ervaring;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
 • nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
 • uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen;
 • korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
 • een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.


Een functie met veel verantwoordelijkheid als de rechterhand van de Financieel Directeur Digital. Je bent onderdeel van een jong en klein team van vier controllers dat volop in beweging is. Woorden die het team karakteriseren zijn: ontspannen sfeer, collegialiteit, hard werken, veranderingsgezind, interesse voor uitdagingen, lerende cultuur, daadkracht en probleemoplossend vermogen.

 

Voor vragen kan je contact opnemen met Joy van Manen, Corporate Recruiter, via 06-51661341 of joy.van.manen@postnl.nl

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

 

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

 

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!