Vacature Pricing Specialist

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Marketing
 • Professional
 • Geplaatst op 16-11-2021
Zorgen voor een marktgerichte en toekomstbestendige internationale prijsstrategie die in lijn is met de PostNL-organisatie en de groeiende internationale e-commercemarkt.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Pricing Specialist ben je verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige pricing binnen PostNL International, het bedrijfsonderdeel van Cross Border Solutions dat bezorgoplossingen biedt aan consumenten en zakelijke klanten ter ondersteuning van hun internationale e-commerce en logistieke behoeftes. We hebben jou nodig om een concurrerend marktgericht prijsbeleid in te voeren dat in lijn is met de verwachtingen van onze klanten (bijv. service differentiatie). Jouw belangrijkste taken zijn: 

 • Bepalen van de pricing richting onze klanten. Waarbij je focust op marktontwikkelingen en marktgerichte prijsstelling. Zonder behoud en optimalisatie van de bijdrage te vergeten. 
 • Je bent onderdeel van een belangrijk traject binnen PostNL International: het optimaliseren en meer toekomstbestendig maken van het export e-commerce tarievenbeleid. 
 • Daarnaast vervul je een cruciale rol tijdens de jaarlijkse contractronde. Door het vernieuwen van de contracttarieven zorg je voor het behouden, winnen en uitbouwen van onze contracten.
 • Ook ga je proactief op zoek naar industrie standaarden en doe je concurrentie analyses. Om bovenstaande te verwezenlijken schakel je veelvuldig met portfoliomanagers, Sales en ook je counterparts bij andere business units. 

In deze functie ben je onderdeel van het team Portfolio Management en Pricing (met drie Pricing Specialisten en Portfoliomanagers). Het belangrijkste doel als team is om ons marktaandeel voor export e-commerce te vergroten. Als Pricing Specialist vervul jij een belangrijke rol om dit doel te bereiken, aangezien je verantwoordelijk bent voor het opbouwen van een marktgedreven prijsbeleid van ons portfolio, en het prijselement een cruciale rol vervult in een optimale markt propositie. Je adviseert de Portfoliomanagers en andere business units op het gebied van prijsbepaling en –analyse, tenders en contract management. Daarnaast ben je ook bezig met onderzoeken, analyseren en optimaliseren van marge- en kwaliteitsverbetering. In deze rol heb je de kans om bepalend te zijn in het succes van onze strategie. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Je kan het verschil maken door vooruit te kijken en door een proactieve marktgerichte prijsstrategie te bepalen. Deze moet afgestemd zijn op het portfolio en de organisatie. Je neemt verantwoordelijkheid voor de projecten waaraan je werkt en weet deze van begin tot eind te monitoren (prioriteren, deadlines, budget bewaken).

 • Minimaal HBO afgeronde opleiding bij voorkeur in (bedrijfs)economie en 3 jaar vergelijkbare werkervaring op het gebied van commerciële pricing. 
 • Goede digitale kennis en kennis van pricing systemen en methodologieën (bijv. Pricing tooling software, Salesforce, Hybris, CPQ, Quote Connect, cost/margin model, Excel). Bij voorkeur kennis van internationaal prijsbeleid zoals prijsberekeningen, prijszetting, rentabiliteit en wisselkoersen.
 • Kennis van Agile werken (in multidisciplinaire teams) en de SaFe methodiek.
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Je bent zelfsturend, gedreven en levert kwalitatief hoogwaardig werk. Daarnaast ben je conceptueel, cijfermatig en analytisch zeer sterk, elke keuze wordt op basis van data gemaakt.  Je weet hoofd- van bijzaken snel te onderscheiden en werkt precies en gedetailleerd. Je bent in staat uitstekend te communiceren op verschillende niveaus, zowel in Nederland als internationaal. Je weet counterparts in de andere business units maar ook portfoliomanagers en Sales te overtuigen van jouw voorstellen.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 4.200 en € 5.900 bruto per maand (schaal 11) bij 39,25 uur. Parttime is bespreekbaar.
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt.  
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. 
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Goede werk-/privébalans met uitstekende thuiswerkmogelijkheden.
 • Een nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor. Vanwege Corona werkt kantoorpersoneel voorlopig thuis.

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. We staan midden in de samenleving en bieden je een baan met impact. Want jouw slimme oplossingen, ideeën en initiatieven hebben directe invloed op 17 miljoen klanten in Nederland. Inclusief jezelf! We zorgen voor een prettige, informele werkomgeving waarin jij met plezier kan werken. Samen geven we vorm aan de toekomst van e-commerce.

 

Interesse?
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je dan ook van harte uit om te solliciteren. Je kunt reageren tot 16 december 2021 vóór 9 uur. Een VOG en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

 

We hebben de eerste ronde video sollicitatiegesprekken alvast ingepland als volgt:
29 november 2021 in de middag en 30 november 2021 in de ochtend
20 en 21 december 2021 in de middag.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!