Vacature Product Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Commercie
 • Professional
 • Geplaatst op 8-2-2022
Zorgen voor het ontwikkelen en beheren van producten die bijdragen aan de groei van e-commerce in de Benelux voor PostNL Pakketten. Dit vraagt om een resultaatgerichte - en klachtgerichte houding en innovatief denken.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Marjolein Nieuwkamer

Marjolijn Nieuwkamer

Wat ga je doen?

Als Product Manager ben je eindverantwoordelijk voor een specifiek productportfolio. Dit kunnen fysieke of digitale producten zijn. Denk bijvoorbeeld aan productmanager retouren, dan ben je verantwoordelijk voor hoe je je pakketje bij retail inlevert, werk je aan ontwikkelingen om pakketjes aan huis op te halen, of digitaliseer je alle informatie over retourpakketten richting de zakelijke klant. Of je bent product manager digitale informatie. Dan ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de tijdvakken die we in track & trace tonen. Hoe groot moeten die tijdvakken zijn? Kunnen we d.m,v. slimme algoritmes de betrouwbaarheid vergroten? En wat moeten onze bezorgers doen om een zo goed mogelijke score te rijden? Kortom, super veelzijdig, want je houdt je bezig met de klant, de ontvanger, pricing van onze producten, kwaliteit en schakelt dus met allerlei afdelingen zoals IT, Operatie, Legal, Customer service etc.

 

Je houdt je voornamelijk bezig met het ontwikkelen op operationeel en tactisch niveau van deze pakket producten om niet alleen onze huidige positie in de markt te versterken, maar ook voor het ontwikkelen van nieuwe markten en nieuwe omzet. Daarnaast ben je, in het kader van product lifecycle management, verantwoordelijk voor het bewaken van het eigen productrendement en het tijdig aanpassen van het productportfolio aan ontwikkelingen in de markt en in wet- en regelgeving. Zo werk je aan het realiseren van het commerciële vliegwiel van Pakketten, de groei van onze klanten en daarmee de groei van PostNL.

 

Een aantal werkzaamheden die bij de functie horen zijn:

· Verbeteren en beheren van de effectiviteit van een product zodat de korte en lange termijn omzet via het product is gewaarborgd en verbeteringen kunnen worden geïmplementeerd;

· Actief sturen op sturen op volumes, omzet, kwaliteit en klanttevredenheid;

· Je bent de spin in het web en verbindt collega’s;

· Samen met marktmanagement en sales verantwoordelijk voor omzet en onderneemt actie indien deze achter blijft;

· Samen met channelmanagement borgen dat producten in juiste kanalen worden ontsloten;

· Je signaleert kansen en behoeften in de markt en zet dit om in proposities voor de verkoopteams. Ook initieer jij de communicatie en de promotie voor het assortiment;

· Je zet nieuwe producten neer of voert belangrijke productveranderingen door, en hier mee maak je direct impact op onze e-commerce klanten of onze ontvangers. Jouw projecten zijn zichtbaar voor heel Nederland!

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger zijn in de Benelux door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig! Je zorgt voor de groei van onze klanten, en daarmee de groei van PostNL. 

 • Afgeronde HBO of WO opleiding en minimaal 3-5 jaar werkervaring in marketing en/of product ontwikkeling;
 • Ervaring met projectmanagement, leiden van projecten, het aansturen van leveranciers en het overtuigen van stakeholders voor het verkrijgen van draagvlak;
 • Prioriteiten kunnen stellen en beslissingen kunnen nemen over jouw producten op basis van een goede klant en product kennis;
 • In staat zijn voortgang te realiseren in complexe omgeving;
 • Persoonlijke kenmerken: klantgericht, innovatief, conceptueel, goed ontwikkelde communicatieve en commerciële vaardigheden, stressbestendig, zelfstarter en een teamplayer.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris van minimaal €3.758,- tot maximaal €5.178,- bruto per maand (schaal 10) bij 39,25 uur;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
 • Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende OV bereikbaarheid;
 • Werken waar en wanneer je wilt;
 • Zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren;
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s.

 

Interesse?

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je dan ook van harte uit om te solliciteren met een motivatie en CV. 

 

Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Stefanie Tempelaars, Manager Digital Products via 06-13570517. Heb je vragen over het proces? Bel of mail gerust met de Recruiter Marjolijn Nieuwkamer via 06-22 949 890 of marjolijn.nieuwkamer@postnl.nl.

 

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 

 

Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!