Vacature Productmanager International E-commerce

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Commercie
 • Professional
 • Geplaatst op 3-5-2022
Zorgen dat we internationaal groeien met jouw inzicht, innovatief vermogen en klantgerichte oplossingen.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Internationale e-commerce is booming. Als Productmanager International e-commerce ben jij verantwoordelijk voor onze internationale oplossingen voor Nederlandse klanten die internationaal zakendoen. Je beheert een uitdagend portfolio met als belangrijkste doelen de propositie te beheren en continue te verbeteren en vernieuwen op basis van marktbehoeften en trends. Om de omzet, marge en KTV doelstellingen te behalen leg jij de focus op de klant en volg je de trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing, concurrentie, logistiek en digitale oplossingen. Belangrijke projecten waar je direct mee aan de slag gaat zijn: strategische roadmapping en concrete verbeterplannen ten aanzien van je portfolio. In onze Agile way of working ben jij de Business Owner van je portfolio. Dus binnen verschillende multidisciplinaire teams, stel jij de prioriteiten en zorg jij voor het uitdragen en de realisatie hiervan.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot jouw portfolio, en een belangrijke schakel tussen de (consumenten en zakelijke) marktteams en de supply chain. Ook werk je nauw samen met collega’s van de binnenlandse organisatie om marktpropositie en plannen op elkaar af te stemmen en synergie te creëren. Je analyseert de cijfers en data met betrekking tot volume, omzet, kwaliteit en klanttevredenheid om beslissingen te nemen omtrent prijsstelling en marktpropositie. Je bepaalt en implementeert de roadmap, strategie en visie van je eigen portfolio, in nauwe samenwerking met het de markt teams. 

Je komt werken bij PostNL Cross Border Solutions, de business unit die internationale logistieke oplossingen biedt aan bedrijven over de hele wereld. Je ben onderdeel van de afdeling Portfolio Management & Pricing binnen PostNL International met ca. 10 enthousiaste en ervaren collega’s. Op dit moment zijn we bezig met de markt implementatie van een nieuw toekomstbestendig e-commerce portfolio en prijsbeleid. In deze functie krijg je alle ruimte om je creativiteit en ondernemerschap los te laten. We zijn een gedreven, klant- en resultaatgericht team en doen elke dag ons uiterste best om in te spelen op de ontwikkelingen en behoeften in de markt. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. We verwachten dat je prioriteiten en verbeteringen omtrent jouw portfolio gaat stellen aan de hand van de voorkeuren en behoeften van onze klanten en de markt. Dit alles in samenwerking met vele interne en externe stakeholders in een complex werkveld.

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en 3-5 jaar relevante werkervaring op marketingvlak in een commerciële rol als Productmanager of Product Developer. 
 • Praktische ervaring met het stellen van doelen en prioriteiten op basis van inzichten in (toekomstige) markttrends en klantbehoeften en deze weten te realiseren. 
 • Bewezen klantgerichtheid (kunnen denken en reageren vanuit het klantperspectief) en deze integreren in jouw werk.
 • Goede communicatieve vaardigheden in beide Nederlands en Engels.

Je bent proactief en data gedreven met een hands-on mentaliteit en doorzettingsvermogen. Je bent ondernemend en op zoek naar verbeteringen. Je weet complexe zaken te definiëren en stapsgewijs verder uit te werken in een duidelijk plan. Voortdurende verandering is voor jou een motivator. Je bent innovatief en staat open voor nieuwe ideeën. Je hebt ervaring met complex stakeholder management op verschillende organisatieniveaus. Je bent analytisch sterk en neemt verantwoordelijkheid en eigenaarschap.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 4.200 en € 5.900 bruto per maand (schaal 11) bij 39,25 uur. 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt. 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop en smartphone.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Goede werk-/privébalans met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden.
 • Een nieuwe hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. We staan midden in de samenleving en bieden je een baan met impact. Want jouw slimme oplossingen, ideeën en initiatieven hebben directe invloed op 17 miljoen klanten in Nederland en tal andere in het buitenland. Inclusief jezelf! We zorgen voor een prettige, informele werkomgeving waarin jij met plezier kan werken. Samen geven we vorm aan de toekomst van e-commerce!

 

Interesse?
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je dan ook van harte uit om te solliciteren. Je kunt reageren tot 23 mei 2022 voor 9 uur. Op 24 mei nemen we contact met je op om de status van je sollicitatie te bespreken. Een VOG, referentiecheck en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.
 
De eerste sollicitatiegesprekken zijn online via Microsoft Teams en de tweede sollicitatiegesprekken zijn face-to-face op kantoor. We hebben de eerste ronde video sollicitatiegesprekken alvast ingepland op 31 mei 2022.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!