Menu

Projectleider Lean Black Belt

 • Logistiek
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Help jij ons Lean team met de ambitie om van PostNL hét Lean bedrijf van Nederland te maken? Ben jij in staat de Lean methodiek over te brengen op verschillende niveaus binnen een grote organisatie?! Dan zijn wij op zoek naar  jou!

Uitdagingen

De uitdaging van Projectleider Lean Black Belt

Als Projectleider Lean Black Belt zorg je er door het uitvoeren van ons Lean programma voor dat de Continu verbeter cultuur steeds verder wordt verspreid binnen de gehele organisatie, zowel in de office omgeving als in de operationele omgeving. Je bent coach, sparringpartner, initiator en motivator voor het management. Daarnaast  geef je trainingen (Yellow/Orange/Green Belt/Champion) en coach je teams om zelfstandig aan de slag te gaan met verbeteren. Je weet hen te inspireren om intensief gebruik te maken van de Lean verbetermethodiek. Je helpt leidinggevenden en medewerkers zo om hun werk(omgeving) continu beter en leuker te maken. Je faciliteert afdelingen in het steeds beter bedienen van hun klanten en zorgt er samen met het management voor dat de afdelingsstructuur zo wordt ingericht dat de ultieme prestatie mogelijk wordt. Hierbij komen jouw sociale en communicatieve vaardigheden goed van pas.

 

Naast het trainen en coachen organiseer je workshops, kennissessies en bedrijfsbezoeken, om zoveel mogelijk mensen binnen PostNL te enthousiasmeren voor Lean. Tevens begeleid en coach je Green Belts (in opleiding) inhoudelijk en procesmatig. En uiteraard willen wij als Lean Competence Center continu verbeteren en daarom investeer je een deel van je tijd aan het verbeteren en door ontwikkelen van ons eigen Lean programma. Je werkt in een team met andere Lean Black Belt projectleiders en rapporteert aan de Manager Lean.

Je verantwoordelijkheden

Over de afdeling
Het Lean Competence Center  is onderdeel van Strategie & Development van de divisie Pakketten en Logistiek, en is de eigenaar van het lean programma binnen PostNL waarvan zowel binnen Cendris als CBS gebruik wordt gemaakt; van Office tot Operatie. Het team met Lean Black Belts is verantwoordelijk voor het implementeren, borgen en verbeteren van de Lean Best Practice in de organisatie. We helpen onderdelen om hun visie naar verbeterstappen om te zetten en deze daadwerkelijk te realiseren.

 

Over PostNL Pakketten en Logistiek

PostNL Pakketten en Logistiek is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen ruim 600.000 pakketten per dag. PostNL is één van de grootste particuliere werkgevers van Nederland. Het enthousiasme en de energie van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes en onze leidende positie in de markt. Zakelijk en maatschappelijk zoeken we continu naar nieuwe kansen. Daarom bieden wij een afwisselende loopbaan aan medewerkers die grenzen verleggen, kansen grijpen en hun visie delen, mét de mogelijkheid om door te groeien.

Wat breng jij mee?

Belangrijkste functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Gecertificeerd als Lean Black Belt evt. ervaring met Agile/ Scrum;
 • Aantoonbare ervaring met het coachen en trainen van mensen en teams;
 • Ruime ervaring met het implementeren van (Lean) processen in organisaties;
 • Flexibele werkhouding en bereid om indien nodig op diverse locaties in Nederland (en België) te werken;
 • Minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Ruimte voor zelfontplooiing en persoonlijke groei;
 • De functie is geïndiceerd op schaal 10/11*  op basis van de CAO voor PostNL Pakketten. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring betreft het een bruto maandsalaris van € 3.352,-  tot € 5.323, bij een 39,25 urige werkweek;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training.

 

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke