Vacature Projectmanager Retail

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Commercie
 • Professional
 • Geplaatst op 13-5-2022
Zorgen voor het succesvol begeleiden en afronden van projecten die de groei en vernieuwing van ons retailnetwerk ondersteunen.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Projectmanager bij de afdeling Retail ben je verantwoordelijk (van start tot oplevering) voor jouw projecten. Je hanteert daarbij de formulerichtlijnen en verricht de werkzaamheden binnen een strak tijdschema. Dit doe je samen met onze collega’s in de keten, leveranciers, gemeenten, ondernemers en Retail ketenpartners. Je draagt zorg voor het plannen van intakegesprekken en bezoekafspraken met ondernemers en Retail Managers. Je gaat werken aan het volgende project: Uitbreiding pakketautomaten netwerk (APL). Met onze pakketautomaten spelen we in op de wens van consumenten om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe zij hun pakket ophalen en brengen. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees hier meer over.

Ons doel is om in 2023 een netwerk van 1500 pakketautomaten te hebben staan. Dit doen we volgens de Agile methode. Hiervoor maak je technische bouwkundige inrichtingstekeningen (plattegronden en tekeningen). Je geeft advies over plaatsingsmogelijkheden voor pakketautomaten in ons netwerk en bent verantwoordelijk voor de operationele oplevering volgens de gemaakte afspraken met derde partijen (ondernemer, Retail keten, gemeenten). Je draagt zorg voor een juiste begeleiding van leveranciers in het uitvoeren van werkzaamheden, inclusief operationeel testen en opleveren van de pakketautomaat. Je organiseert het reguliere onderhoud, instandhouding en ontmanteling van de pakketautomaten. Uiteraard is het rapporteren over de voortgang en planning van belang.

Retail is de link tussen PostNL en de consument/klein zakelijke klant. We maken het voor iedereen mogelijk om een pakket en brief gemakkelijk te verzenden en ontvangen.  Benieuwd naar de toekomst van PostNL Retail? Zie ons filmpje

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Voor ons pakketautomaten netwerk ga je geschikte locaties verkennen, bezichtigen en controleren. Zowel voor inpandige als uitpandige pakketautomaat-varianten. Met de Accountmanager en Acquisitiemanager kan je afstemmen over de geschiktheid van mogelijke locaties en specifieke oplossingen. 

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in de operatie bij voorkeur in de logistieke sector.
 • Bouwkundig inzicht en kennis. Het kunnen maken van technische bouwkundige inrichtingstekeningen (in Visio) is een pré.
 • Ervaring met het aansturen van externe leveranciers. En in het adviseren, rapporteren en meenemen van stakeholders rondom voortgang van werkzaamheden.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Je hebt oog voor detail en gaat ondernemend te werk. Je bent zelfstandig, kwaliteitsgericht en bovenal klantgericht. Je bent in staat structuur aan te brengen en probleemoplossingen uit te werken. Je bent gedreven in het samenwerken met uiteenlopende stakeholders en gebruikers op verschillende niveaus. 

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 2.800 en € 4.200 bruto per maand (schaal 9) bij 37 uur.  
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt. 
 • Een auto van de zaak,  thuiswerkvergoeding,  laptop en smartphone.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Goede werk-privébalans met uitstekende thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden.
 • Een nieuwe hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor.
 • Voor nu bieden we een tijdelijke aanstelling tot eind volgend jaar. 

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Bij Retail doen we elke dag ons uiterste best om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. In een prettige, informele omgeving werk jij aan tastbare en zichtbare oplossingen binnen het team Netwerkmanagement samen met 12 enthousiaste en ervaren directe collega’s. Jouw slimme oplossingen, ideeën en initiatieven hebben directe invloed op 17 miljoen klanten in Nederland en tal andere in het buitenland. Inclusief jezelf

 

Interesse?
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je dan ook van harte uit om te solliciteren. Je kunt reageren tot 29 mei 2022. Op 30 en 31 mei nemen we contact met je op om de status van je sollicitatie te bespreken. Een VOG, referentiecheck en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.  

Een motivatiebrief is niet verplicht, maar wel een kans om jezelf te onderscheiden en te laten zien welke waarde je kunt toevoegen aan het team en de organisatie.

De eerste sollicitatiegesprekken zijn online via Microsoft Teams en de tweede sollicitatiegesprekken zijn face-to-face op kantoor. We hebben de eerste ronde video sollicitatiegesprekken alvast ingepland op 2 juni 2022.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!