Vacature Regionaal Acquisitie Manager Retail

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Sales
 • Professional
 • Geplaatst op 5-10-2021
Zorgen voor een optimaal retailnetwerk. Door meer touchpoints consumenten te creëren binnen de kaders van het bestaande acquisitie beleid.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Regionaal Acquisitie Manager Retail ben je mede verantwoordelijk voor het behalen van de kern doelstellingen van het APL Project (onbemande pakketautomaten). Hiervoor zorg je voor het uitvoeren van ons acquisitie beleid en voor het plaatsen van onbemande pakketautomaten als toevoeging en ondersteuning van het bestaande PostNL retailnetwerk. Bij Retail PostNL maken we het voor iedereen mogelijk om een pakket en brief gemakkelijk te verzenden/ontvangen via een mix van bemande en onbemande PostNL Retail punten. Met onze pakketautomaten spelen we in op de wens van consumenten om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe zij hun pakket ophalen/brengen. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees hier en bekijk de video! Op dit moment staan er 172 pakketautomaten in Nederland. Ons doel is om eind dit jaar een totaal van 275 pakketautomaten te bereiken en in de komende twee jaar 800 pakkettenautomaten uit te rollen. Dit doe we volgens het Agile methode.

Het doel van deze functie is o.a. de acquisitie van nieuwe onbemande locaties voor het plaatsen van de Pakketten Automaat (PBA) in gemeentes. Bij Partners en/of bij Real Estate Partners om de stijgende volumes te kunnen verwerken. Dit alles binnen de kaders van de afgesproken kanaalstrategie. We verwachten dat je een goede relatie netwerk gaat opbouwen en beheren ten behoeve van acquisitie mogelijkheden, maar ook wat betreft proces, planning, projectoptimalisatie, rapportages en calamiteiten. Een deel van je tijd voer je zelfstandig “buiten in het veld” onderhandelingsgesprekken met gemeentes, winkelcentra beheerders, pandeigenaren, brancheorganisaties en retailers. Je werkt aan gezamenlijke doelstellingen met 20 Retail Managers die verspreid werken in Nederland en verantwoordelijk zijn voor hun eigen resultaat gebieden. Je denkt samen met het team aan creatieve oplossingen om ons retailnetwerk efficiënter te maken. De uitdaging is groot, omdat de pakketten volumes in korte tijd met grote percentages stijgt. En de markt verandert, waarbij de consument een steeds grotere invloed heeft. Je ondersteunt ook de Retail Managers waar nodig bij uitbreiding van nieuwe retaillocaties (postkantoren, Business Points, postbuslocaties, post en pakket automaten en nieuw ontwikkelde mogelijkheden).

De afdeling Retail is de link tussen PostNL en de consument/klein zakelijke klant en is verantwoordelijk voor omzet optimalisatie en excellente executie van de operatie in dit kanaal. Het PostNL retailnetwerk behoort tot de meest prominente gezichten/merken in het Nederlandse winkellandschap. Benieuwd naar de toekomst van PostNL Retail? Zie ons filmpje

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Je bent verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van het van het acquisitieplan. Je bewaakt de migratielijsten en signaleert afwijkingen. Je geeft advies aan andere Retail afdelingen met betrekking tot (beleid) consequenties ten aanzien van (lokale) marktontwikkelingen. Jouw advies is gebaseerd op feitelijke ontwikkelingen in de markt (gemeentes) en bij de concurrent.

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en 2 jaar vergelijkbare werkervaring met acquisitie. Bij voorkeur ervaring in gemeentelijke aanbestedingstrajecten.
 • Zeer goede kennis van Retail in Nederland.
 • Kennis van workflow management applicaties en geautomatiseerde processen. Inclusief SAP, Microsoft, Sales Force, Qlickview, Geodan en PowerBi.
 • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte, zelfstandig en assertieve professional. Je hebt sterke commerciële verkoop- en onderhandelingsvaardigheden, overtuigingskracht en strategisch inzicht. Je kan kansen en bedreigingen signaleren en bent gericht op verbetering. Snel en accuraat werken is je tweede natuur.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 2.800 en € 4.200 bruto per maand (schaal 9) bij 37 uur. 
 • Een telefoon, Laptop en een lease auto.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s.
 • Goede werk-/privébalans en uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen.
 • Een nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor.
 • Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Bij Retail doen we elke dag ons uiterste best om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt, waarin het verbinden van on- en offline de grootste uitdaging is. Om hier onderdeel van uit te maken is een kans die je niet kan laten lopen.  Elke dag werken we met elkaar aan oplossingen die tastbaar en zichtbaar zijn in jouw directe omgeving. Kom helpen om ons Retailnetwerk toekomstbestendig te houden!


Interesse?
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je dan ook van harte uit om te solliciteren. Je kunt reageren tot 24 oktober 2021. Op 25 oktober in de ochtend nemen we contact met je op om de status van je sollicitatie te bespreken. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), referentiecheck en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure. 

We hebben de eerste ronde video sollicitatiegesprekken alvast ingepland. Deze vinden plaats op 26 en 29 oktober 2021 in de middag en op 28 oktober 2021. Mocht je niet beschikbaar zijn laat ons graag weten.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!