Menu

Update coronavirus: we voeren nog steeds sollicitatiegesprekken. We doen dit online via video om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Lees meer

Vacature Retail Manager

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Sales
 • Professional
Zorgen voor de uitvoering van onze vernieuwde Retail strategie door de stabiele factor te zijn wat betreft het beheren van onze retailnetwerk. Daarvoor heb je ondernemend vermogen en een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel nodig.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Retail Manager ben je verantwoordelijk voor het optimale beheer van de PostNL dienstverlening binnen een aangewezen regio (ca. 400 verkooppunten). Daarnaast zorg je voor het beheren van onze bestaande relaties  (PostNL Postkantoren, Business Points, postbuslocaties, postzegelverkooppunten, in- en externe relaties) om de gezamenlijk doelstellingen te behalen en om onze Retail partners naar een hoger niveau te brengen. Dit alles binnen de kaders van de gestelde kanaalstrategie. Bij acquisities werk je samen met de Acquisitie Manager.

 

Het doel van deze functie is de optimale verkoop realiseren van PostNL en derden producten bij verkooppunten (zelfstandige ondernemers en Retail organisaties).  Daarvoor maak je verkoop en regioanalyses. Door o.a. omzetmeting, OTO metingen (= klant> en Ondernemers tevredenheidsmetingen) en actieopdrachten kan je de verkoop- en kwaliteitsdoelstelling in jouw regio meten.In een veranderende markt waarin de consument een steeds grotere invloed heeft, denkt je samen met het team van 19 collega’s Retail Managers aan creatieve oplossingen om onze retailnetwerk efficiënter te maken.  De uitdaging is groot, omdat de pakketten volumes in korte tijd met grote percentages stijgt.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig.  Je bent de aanspreekpunt bij commerciële en operationele zaken tussen de retailers en PostNL Retail. Zoals omzetontwikkeling, product specifieke vragen, audits, omzet doelstellingen, bonusmeting en creditmanagement. Daarnaast zorg je voor de acquisitie en opleiding van nieuwe vestigingen en kennis- en kwaliteitsbewaking van retailers. Daarvoor heb je een goede dosis vertuigingskracht nodig.

• minimaal HBO werk- en denkniveau en 3 jaar relevante werkervaring, ervaring in een buitendienst functie met een goede kennis van Retail in Nederland.

• kennis van workflow management applicaties en geautomatiseerde processen. Zoals Microsoft, Sales Force, Qlickview, Geodan en PowerBi.

• woonachtig in de omgeving Noord Holland.

 

Wij zijn op zoek naar een zelfstandig en assertieve collega. Je bent niet bang om out off the box te denken en weet wat er in de markt speelt. Verder ben je flexibel en heb je een sterk ontwikkeld commerciële verkoop- en onderhandelingsvaardigheden.

Wat bezorgen we jou?

• een salaris tussen € 2.600 en € 4.000 bruto per maand (schaal 9) bij 37 uur.

• Leaseauto, zakelijk laptop en mobiele telefoon.

• veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.

• prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s.

• mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

 

Bij Retail doen we elke dag ons uiterste best om in  te spelen op de ontwikkelingen in de markt, waarin het verbinden van on- en offline de grootste uitdaging is. Om hier onderdeel van uit te maken is een kans die je niet kan laten lopen.  Kom helpen om onze Retailnetwerk toekomstbestendig te houden!

 

Interesse?

We nodigen je uit om te solliciteren met je CV en overtuigende motivatie. Je kunt reageren tot 20 April 2020 voor 9uur. Daarna nemen we contact met jou op om de status van jouw sollicitatie  te bespreken. Een VOG en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in Den Haag op 27 April 2020 vanaf 11uur. Mocht je niet beschikbaar zijn laat ons graag z.s.m. weten.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!