Vacature RPA Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 24-2-2023
Werken met de nieuwste Robot Proces Automation technologie om onze processen te versnellen voor duizenden medewerkers en miljoenen klanten? Wil je hierin met ons meedenken en je verder ontwikkelen op dit uitdagende technische en specialistische domein?

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Lee Verschuren

Lee Verschuren

Wat ga je doen?

Als Robotic Process Automation developer kom je te werken in ons robotics process automation team. Dit team bestaat uit zeven personen waarvan één team manager, één lead developer en vijf RPA Developers. Samen zijn we verantwoordelijk voor de gehele RPA-levenscyclus. Ons doel is om hoogwaardige oplossingen te bouwen waarmee we repeterende processen automatiseren en onze menselijke collega’s ontzorgen.

In de rol van RPA Developer pak je de volledige UiPath Robot Process Automation lifecycle voor nieuwe en versnelling van bestaande processen. Je werkt samen met alle stakeholders van een proces om hun requirements te begrijpen en gepaste geautomatiseerde oplossingen te ontwerpen. Je geeft hen input en advies en denkt mee over wat de beste oplossing is. Dit kan samen met onze collega's in data science, voice, IoT en API-teams. Daarna ga je het zelf of met het team bouwen, testen, implementeren en onderhouden.

De onderwerpen waar je mee aan de slag gaat zijn heel divers, want elke stakeholder heeft een eigen verantwoordelijkheidsgebied en dus ook eigen procesdomein. Denk hierbij aan HR en aan het automatiseren van administratieve contractuele processen. Binnen het logistieke domein gaat het over rit informatie verzameling en in het security domein de organisatie van spammeldingen.

Je controleert dat bestaande processen functioneel en effectief blijven en analyseert of deze beter kunnen. Je bent dan ook net zoals het team hongerig naar versnelling van het proces en automatiseren hiervan.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nog beter te doen. En daar hebben we je bij nodig. PostNL wordt een logistiek tech bedrijf om flexibeler en sneller te reageren op markttrends. Het RPA-team zorgt dat de business de gewenste versnelling bij kan blijven. Door de teamuitbreiding gaan we hiervoor zorgen.

Je bent een teamspeler omdat je samen kan werken aan een robot maar ook voor je team er mag staan als zij hulp nodig hebben. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel omdat j als developer de regie krijgt over de robot en wat er komt te staan. Als specialist weet jij de business te vinden om nieuwe initiatieven te starten, om verbeteringen te bouwen en projecten tot een volledig af te ronden. Je kunt zelfstandig werken want soms pak je een robot vraag alleen op, prioriteiten stellen gebasseerd op de business planning en bent in staat om goed om te gaan met tijdsdruk om deadlines te halen.

 

Daarnaast heb je

 • Ervaring in  RPA-ontwikkeling waarbij je volledige Robotic Process Automation Levenscyclus met UiPath meerdere malen doorlopen hebt.
 • Als je kennis en ervaring hebt om te coderen in C#, Java of Python is dat mooi meegenomen. Heb je dat niet, dan is dat geen probleem en nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.
 • Goede communicatieve vaardigheden zodat je alle stakeholders profesioneel kan adviseren en requirements kan ophalen. Je kunt dit dan ook overbrengen in het Engels op gevorderd gesprek niveau en Nederlandse op alledaags gesprek niveau.Engelse taalvaardigheid is nodig om te zorgen dat er geen ruis op de lijn komt als je in gesprek bent met onze niet Nederlands sprekende collega's.

 

Als ervaren ontwikkelaar ken je de tips & tricks van het vak. Het wordt dan ook een pre als je een junior ontwikkelaar kan begeleiden en coachen.

Wat bezorgen we jou?

We staan midden in de samenleving en bieden je een baan met impact. Want jouw slimme oplossingen, ideeën en initiatieven hebben directe invloed op zeventien miljoen klanten in Nederland en onze 37.000 collega’s Inclusief jezelf! We zorgen voor een prettige, informele werkomgeving waarin je met plezier kan werken. Samen geven we vorm aan de toekomst van automatisering!

 

Verder krijg je:

 • Een salaris van minimaal € 3.633,- en maximaal € 5.769,- (schaal 11) bruto per maand bij 37 uur.
 • 8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt.
 • Collectieve zorgverzekering en goed pensioen via ons eigen PostNL-pensioenfonds.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Hybride werken, zowel thuis als vanuit onze nieuwe hoofdkantoor. PostNL, een organisatie waar flexibel werken, wanneer en waar je maar wil, hoog in het vaandel staat. Hybride werken is dan ook geen issue. Samen met het team spreek je af wat voor elkaar werkt.
 • Opleiding en training is een onderwerp dat samen wordt opgepakt. Waar kennis mist in het team, zoeken we samen een opleiding of training om dit gat te dichten. Samen maken we elkaar beter.


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om je unieke talent.

Voor meer informatie over de vacature en het proces staat Lee Verschuren, de recruiter voor deze vacature, je graag te woord via 06-13011905 of via lee.verschuren@postnl.nl. Als je gelijk de inhoud in wil duiken kun je ook direct Team manager Ed Veldman bereiken via ed.veldman@postnl.nl.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!