Menu

Sales consultant

 • Sales
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Vind je het leuk om bij de marktleider in pakketbezorging een nieuwe online service bij bestaande en nieuwe relaties neer te zetten? Ben je gedreven om te ondernemen en wil je werken binnen E-Commerce? Dan is dit jouw baan!

Uitdagingen

Over PostNL Pakketten & Logistiek

PostNL Pakketten & Logistiek is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen ruim 650.000 pakketten per dag via een state of the art pakketten netwerk. Daarnaast wil PostNL dé logistieke e-commerce speler in de Benelux zijn. Daarvoor beschikken we over diverse netwerken voor het bedienen van verschillende markten en klantbehoeften. De divisie Logistic Solutions van PostNL Pakketten & Logistiek bestaat uit een aantal snel groeiende en ambitieuze business Lines (o.a. Extra@Home,  Fulfilment, Valid Express, Mikropakket en Cargo)..

 

Over de afdeling

De afdeling  Commercie is verantwoordelijk voor het aansluiten van Webwinkels op de PostNL Bezorgopties. Webwinkels bieden hun klanten service en gemak door het aanbieden van diverse PostNL Bezorgopties, zoals ophalen op bepaalde afhaallocaties, avond bezorging, zondag bezorging of dezelfde dag bezorgd. De PostNL Bezorgopties bieden meer controle voor de klanten en minder vragen voor de webwinkel.

Je verantwoordelijkheden

De uitdaging van de Consultant Bezorgopties

Als Consultant Bezorgopties bij Post NL Pakketten krijg je veel vrijheid om dagelijks met klanten in gesprek te zijn, waarbij de klanten divers van aard zijn en de concurrentie groot is. Het is de uitdaging om de webwinkels te helpen bij een belangrijke schakel van het proces; de check out. Er is veel mogelijk binnen PostNL, maar jij moet zelf het initiatief nemen.

Je bent een gesprekspartner op niveau en bent een specialist op E-commerce.

 

Binnen de afdeling Commercie ben je het  centraal contactpersoon voor de PostNL Bezorgopties. Je werkt nauw samen met deze collega’s. Wees enthousiast, mis je iets of kan iets beter? Ga je gang, doe het anders! Aan jou om met je enthousiaste collega’s aan een positieve kritische blik te onderwerpen en verbetervoorstellen te doen die een commercieel verschil maken. Je doelstelling is om met elke partner te werken aan de verbetercyclus, zodanig dat het salesresultaat van het kanaal verbetert. Daarnaast ondersteun je Accountmanager bij het implementeren van de PostNL Bezorgopties, en ben veelal aanwezig op events waar PostNL Bezorgopties wordt gepromoot als specialist in de markt.

Wat breng jij mee?

Jouw profiel

In deze dynamische omgeving is nog alle ruimte voor ontwikkeling. Je bent een daadkrachtige Consultant Bezorgopties met een hands-on mentaliteit en minimaal HBO/WO werk- en denk niveau. Je hebt een stevige, maar toegankelijke persoonlijkheid die op overtuigende en heldere wijze communiceert.

 

Daarnaast bezit je de volgende skills;

 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring in E-commerce;
 • Een professionele sparringpartner op het gebied van de laatste E-commerce ontwikkelingen in de markt;
 • Je bezit uitstekende commerciële communicatieve vaardigheden;
 • Competenties; Ondernemend, creatief, analytisch, vasthoudend en resultaatgericht.

Wat bieden wij jou?

Wat biedt PostNL

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Leaseauto, laptop en mobiele telefoon etc.;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal 10  functie op basis van de CAO voor PostNL, van € 3.419,47 tot max € 4.712,00 op basis van een 39,25 urige werkweek (afhankelijk van je werkervaring) en een aanvullende bonusregeling.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke