Menu

Sales Manager

 • Sales
 • Den Haag
 • Reguliere baan
 • Professional

Zorgen dat klanten eenvoudig hun e-commerce diensten en -processen kunnen optimalieren in een sterke groeimarkt. Jij zorgt ervoor dat het management en sales van data op rolletjes loopt. Dat vraagt om analytisch vermogen, ondernemerschap en resultaatgerichtheid.

Uitdagingen

 

Wat ga je doen?

Als Sales manager ben je druk bezig met het organiseren, beheren en uitbreiden van het relatienetwerk van accounts op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Daartoe voer je sales gesprekken bij al onze klantgroepen en borg je een goede contractcyclus, om de omzet te borgen en waar mogelijk verder uit te breiden. Je volgt de ontwikkelingen in de markt en hebt een visie op de e-commerce en digital wereld. Je bent bewust en actief bezig met stakeholdermanagement en ziet overal commerciële kansen. Op basis van de klantvraag verkoop je bestaande data oplossingen, je signaleert kansen vanuit klantbehoefte en marktontwikkelingen, om deze vervolgens te vertalen naar procesoptimalisaties en innovaties bij onze klanten.

 

Je verantwoordelijkheden

Je hebt een visie op de doorontwikkeling van het huidige postcode data portfolio en vertaalt deze naar een heldere product roadmap. Je zorgt voor in beheer name van nieuwe producten bij het support commercie team en de accountmanagers. Ook ben je verantwoordelijk voor stabiele sales – en sales ondersteunende processen, een beperkte openstaande postenlijst en actieve sturing op een optimale Customer 2 Cash keten. Je inspireert, coacht en coördineert de medewerkers in jouw team en met jouw sterke realisatiekracht borg je dat de commerciële teamdoelen worden gerealiseerd.

 

 

 

 

 

Onze ambitie

PostNL Data Solutions is een (ver)nieuwd bedrijfsonderdeel waar mensen met plezier samenwerken met een start-up mentaliteit. Vol trots ontwikkelen we betrouwbare oplossingen, waarmee klanten eenvoudig hun e-commerce diensten en -processen kunnen optimaliseren in een sterke groeimarkt.  Logistieke en externe data worden gecombineerd in nieuwe schaalbare toepassingen om waarde toe te voegen in de e-commerce keten. Zo laten we organisaties groeien en dragen wij bij aan hún succes!

Data Solutions creëert datadiensten op het gebied van relevante e-commerce thema’s en richt zich op drie klantgroepen: bedrijven die logistieke diensten van PostNL afnemen, marktbepalende e-commerce spelers en de klanten van logistieke & digitale platformen.

 

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een directe omzetverantwoordelijkheid van enkele miljoenen euro’s en stuurt ca. 7 medewerkers aan in het sales – en supportteam
 • Je bent continue op zoek naar nieuwe kansen binnen de e-commerce markt  om waarde proposities te verkopen gebaseerd op data. Je zorgt ervoor dat klantbehoeften worden vertaald naar passende proposities die bijdragen aan de realisatie van de geformuleerde doelen van Data Solutions en denkt daarbij in business cases
 • Je ontwikkelt markt- en salesplannen die bijdragen aan de datastrategie en e-commerce strategie van PostNL
 • Je bent zeer goed in staat om draagvlak te creëren bij een diverse groep stakeholders en weet zaken te realiseren binnen een corporate organisatie
 • Je bent strategisch sparringpartner voor het MT en bent in staat anderen te inspireren met jouw strategie en visie

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van minimaal € 4.243 en maximaal € 6.170 bruto per maand.
 • Een commerciële bonus van maximaal 10% op jaarbasis, leaseauto, mobiele telefoon
 • Een omgeving die graag duidelijk wil zijn over wat er van je verwacht wordt, zowel qua verantwoordelijkheden als gedrag en waar we je juist de ruimte willen geven op de manier waarop je dat doet (het ‘hoe’) zodat je het beste uit jezelf kan halen.
 • Een innovatieve organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een goed eigen pensioenfonds
 • Een speelveld waar je volop ervaring kan opdoen met Agile werken

 

Solliciteren?

Deze vacature wordt intern en extern tegelijk gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.  


Solliciteren kan tot vrijdag 28 juni 2018. We willen graag woensdag 3 juli in de middag de gesprekken voeren.
Heb je vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Kimberley Hagens, Directeur Commercie, Data Solutions op telefoonnummer 06-51191720. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Laurine Moelijker, Corporate Recruiter, telefoonnummer 06-82518681

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682518681 stuur een mail

Laurine Moelijker

Laurine Moelijker