Vacature Salesdirector Key Accounts

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Commercie
 • Professional
 • Geplaatst op 27-9-2021
We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Samen met jouw team zorg je dat de budgetdoelstellingen worden behaald en de klanttevredenheid van jouw klanten verhoogd wordt.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Pim van der Velde

Wat ga je doen?

PostNL Pakketten werkt in een markt die razendsnel verandert en onderhevig is aan stevige concurrentie. Behoud, groei en acquisitie van klanten zijn daarom voor ons belangrijke doelstellingen. Als Sales Directeur ben je verantwoordelijk voor een team van circa 10 zelfstandig werkende Key Accountmanagers. Iedere Key Accountmanager focust met zijn/haar accountteam op specifieke klanten en branches. Je bent onderdeel van het MT Sales en verantwoordelijk voor het salesplan en het commercieel en pricing beleid. Naast manager ben je ook strateeg en aanjager. Je zet de lijnen op strategisch en tactisch niveau uit, inclusief de ondersteuning met data, systemen en digitalisering. Waardecreatie t.b.v. jouw klanten en klanttevredenheid staat daarbij voorop. Je werkt aan het verder professionaliseren van Key Accountmanagement op basis van een visie die stoelt op analyses en inzichten. Zo inspireer je jouw teamleden om het maximale uit zichzelf te halen.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Samen met jouw team zorg je dat de budgetdoelstellingen worden behaald en de klanttevredenheid van jouw klanten verhoogd wordt.   
 

-    een HBO/WO opleiding; 
-    minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare commerciële rol; 
-    ervaring binnen de pakkettenmarkt, met e-commerce en liefst ook met intermediairs zoals fulfilment partners.

Jij vindt het tijd om je leidinggevende en coachende ervaring te combineren met alles wat je weet van accountplanning (bij voorkeur ook bekend met filosofie van Hovingh & Partners) en de pakketten- en e-commerce markt. Met je prima analytische vermogen, flexibele instelling en aanpassingsvermogen weet je binnen de grote dynamiek van ons bedrijf een visie voor de toekomst te ontwikkelen én te realiseren. 

Wat bezorgen we jou?

Wat bezorgen wij jou?

 • een salaris van maximaal €8.066,- bruto per maand (schaal 13) bij 39,25 uur; 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;  
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • mogelijkheid tot thuiswerkvergoeding in combinatie met een tegemoetkoming in je reiskosten;
 • een leaseauto;
 • zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.

 

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.


Sollicatieproces

We zien je motivatiebrief en cv graag tegemoet. Heb je vragen over de inhoud van de functie of procedure, neem dan contact op met Pim van der Velde, Corporate Recruiter, via 06-49637040. 

 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.  

 

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!