Menu

Vacature Senior Adviseur Arbeidsvoorwaarden

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • HR
 • Professional
 • Geplaatst op 30-6-2020
Zorgen voor een marktconform, aantrekkelijk en kostenbewust arbeidsvoorwaardenbeleid voor alle medewerkers van PostNL, van postbezorgers tot senior management. Dat vraagt om een stevige gesprekspartner met sterke inhoudelijke kennis en ervaring in (senior management) beloning, waarbij een visie op senior management beloningsbeleid zeker niet mag ontbreken.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor beleidsmatige ontwikkeling en coördinatie van diverse onderwerpen op het gebied van arbeidsvoorwaarden voor zowel onze cao medewerkers als ons senior management. Je vervult daarmee een expertrol binnen complexe PostNL brede politiekgevoelige projecten op deze onderwerpen en je bent inhoudelijk verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het vernieuwen van de PostNL concernregelingen, het benchmarken van arbeidsvoorwaarden en het ontwikkelen en uitwerken van cao afspraken. Ook werk je aan een gedegen uitvoering van de jaarlijkse bonusronde, salaris benchmark, aandelentoekenning en overige arbeidsvoorwaarden voor het senior management in samenwerking met de senior specialist executive reward & pensioen en adviseur PAO (Persoonlijke Arbeidsovereenkomst voor senior management). 

In samenwerking met relevante partijen zoals HR business partners, lijnmanagement, financial control en interne/externe experts, werk je een beleidsvoorstel/projectplan/ verbeterinitiatief uit en toets je operationele en financiële haalbaarheid. Als senior adviseur arbeidsvoorwaarden presenteer je dergelijke voorstellen aan directie en draag jij, in samenwerking met collega’s van o.a. IT, communicatie en andere HR expert teams zorg voor de volledige implementatie. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door jouw expertise en vernieuwende blik van buiten zorg jij van idee tot en met implementatie voor een aantrekkelijk en passend arbeidsvoorwaardenbeleid voor heel PostNL.

Je hebt: 

 • Een hbo/wo opleiding bij voorkeur in de richting bedrijfseconomie, econometrie of bedrijfskunde; 
 • minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare positie op gebied van arbeidsvoorwaarden; 
 • kennis en ervaring in het opstellen en adviseren van beloningsbeleid senior management. 

 

Je bent een stevige gesprekspartner met sterk ontwikkelde adviesvaardigheden om directie te kunnen overtuigen van diverse onderwerpen op gebied van arbeidsvoorwaarden. Met jouw hands-on mentaliteit, cijfermatig inzicht en goed gevoel voor organisatie sensitiviteit ontwikkel je niet alleen het arbeidsvoorwaardenbeleid, maar ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie ervan. Je bent een vernieuwende kracht binnen het team arbeidsvoorwaarden door nieuwe ideeën van buiten naar binnen te halen en een relevant extern netwerk te onderhouden.  

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris van minimaal € 4.264 tot maximaal € 6.201 bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime contract van 37 uur; 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt 
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden  
 • een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone 
 • korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties; 
 • geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende OV bereikbaarheid 
 • jaarcontract en op termijn een vaste aanstelling 

Samen met een team van 9 andere arbeidsvoorwaarden specialisten mag jij vorm geven aan het arbeidsvoorwaardenbeleid voor alle medewerkers die onder de CAO vallen, maar ook voor de executive committee leden en het senior management. Je bent betrokken bij de CAO onderhandelingen voor een van de grootste werkgevers van Nederland én krijgt de kans om de aanpassingen in het beloningsbeleid voor senior management te onderzoeken, ontwikkelen, presenteren en uiteindelijk te implementeren. 

 

Interesse? 

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Anne-Ruth Vuurboom, Manager Arbeidszaken, via 06-83627593, anne.vuurboom@postnl.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Asmara Vissers, corporate recruiter, via 06-57085550, asmara.vissers@postnl.nl 

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!