Menu

Vacature Senior Adviseur NL Regulatory Affairs

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Communicatie
 • Professional
 • Geplaatst op 31-7-2020
Zorgen dat je de Regulatory belangen van PostNL behartigt.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Senior Adviseur NL Regulatory Affairs levert je een belangrijke bijdrage door relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving te analyseren en om te zetten naar effectieve Regulatory & Public Affairs strategieën. Wet- en regelgeving is van groot belang voor PostNL en daarom is het zaak eventuele veranderingen vroegtijdig te constateren, de gevolgen te analyseren, eventuele risico’s te signaleren. Je bent in staat dit om te zetten in begrijpelijke interne adviezen, maar ook om onze standpunten bij relevante stakeholders, zoals ministeries en toezichthouders, naar voren te brengen. 

Jij begrijpt de belangen van PostNL en combineert deze met maatschappelijke belangen en creëert daarmee een ‘win-win' situatie. Je hebt kennis van en ervaring in reguleringsvraagstukken en de implementatie daarvan in een commerciële omgeving. Ook heb je ervaring met beleids- en wetgevingstrajecten. Je kent de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en je overziet hoe die onze business raken. De hieruit volgende interne en externe kansen en risico’s weet je te benoemen en te benutten dan wel te beperken. Je hebt strategisch inzicht in de belangen van interne en externe stakeholders waarmee je contact onderhoudt en je weet hoe extern te beïnvloeden en te onderhandelen. Regulatory management bij een commerciële onderneming is dan ook bekend gebied voor je. Je legt de verbinding intern en hebt inzicht in het bredere speelveld om strategisch te kunnen opereren. Je neemt namens PostNL standpunten in en formuleert deze helder, logisch en consistent. Je opereert zelfstandig en weet op welke momenten je met anderen in de PostNL organisatie je standpunt moet afstemmen. Hiervoor werk je nauw samen met andere afdelingen, zoals Strategie, Mail, Pakketten, Communicatie en Juridische Zaken. Ook adviseer je management en bestuur.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jouw expertise weet je kansen en bedreigingen te herkennen die het gevolg zijn van (aankomende) regelgeving, analyseert deze, vertaalt deze naar een lobbystrategie en beïnvloedt de uitkomsten hiervan en adviseert je over de impact van (wijzigingen in) wet- en regelgeving op de organisatie, processen en dienstverlening van PostNL.

 • Masterdiploma en minimaal 7 jaar relevante werkervaring inclusief (senior) werkervaring met Regulatory Affairs Management / beleid en met nationale wetgevings- en beleidstrajecten.
 • Ervaring met mededinging en met een gereguleerde onderneming of een context waarin regulering een rol speelt is een pré.
 • Voortreffelijke communicatieve vaardigheden en het vermogen om complexe informatie in een duidelijke boodschap om te zetten die zal resoneren bij de politieke en regelgevende doelgroep.
 • Praktische ervaring in het opstellen van schriftelijke (beleids)documenten voor management, beleidsmakers en toezichthouder.

Je beschikt over een onafhankelijk en kritisch denkvermogen. Je bent sociaal sterk, analytisch goed onderlegd en hebt strategisch inzicht in stakeholder belangen. Je volgt alle externe ontwikkelingen op het gebied van beleid en wet- en regelgeving en ben je in staat deze te vertalen naar (impact op) onze bedrijfscontext en weet je dit om te zetten naar heldere adviezen. Je kunt je inhoudelijk meten met de business en hebt van nature interesse om de markt te begrijpen. Je wordt zowel intern als extern gezien als een prettige sparringpartner, gebaseerd op je kennis en persoonlijke vaardigheden.
 

Wat bezorgen we jou?

•    Een salaris tussen €4.800 en €7.200 bruto per maand (schaal 13).
•    Geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende OV bereikbaarheid. 
•    Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
•    Uitdagende en leerzame dossiers.
•    Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Je werkt in een prettige, informele werkomgeving in een team met negen enthousiaste en ervaren Public en Regulatory Affairs adviseurs. Wij geven samen richting aan de strategie van PostNL rond beleid en wet- en regelgeving, we adviseren de interne organisatie t.a.v. regulering en we behartigen de belangen van PostNL bij relevante stakeholders (ministeries, toezichthouders, Tweede Kamer, Europa).


Interesse?
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je uit om te solliciteren met je CV en motivatie.

 

Je kunt reageren tot 27 augustus 2020 voor 9uur. Daarna nemen we contact met je op om de status van je sollicitatie te bespreken.  

 

De 1e video sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 2 en 9 september 2020. Mocht je niet beschikbaar zijn laat ons graag weten.

 

De 2e sollicitatiegesprekken vinden plaats tussen 14 en 17 september 2020. Deze gesprekken kunnen op kantoor in Den Haag plaats vinden.

 

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), referentiecheck en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

 

Voor meer informatie neem je contact op met Yadira van der Ende, Corporate Recruiter met een Whatsapp bericht via 06 82 48 99 35. I.v.m. vakantie kan je tijdens 5 en 27 aug 2020 contact opnemen met Diana de Leeuwen, Recruitmentassistent via 06 200 93 721.

 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!