Menu

Vacature Senior Adviseur Regulatory en Public Affairs

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Communicatie
 • Professional
Zorgen voor analyse van en advies op reguleringsvraagstukken (mededinging) waarmee je een bijdrage levert aan de regulatory en public affairs strategie van PostNL.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Senior Adviseur Regulatory en Public Affairs adviseer je in een (sectorspecifieke) gereguleerde omgeving op basis van je kennis en ervaring op het gebied van mededinging en regulering over relevante reguleringsvraagstukken van aankomende wetgeving tot en met implementatie van beleid, voorwaarden voor toegang tot het netwerk, prijsbeleid, productontwerp en strategie. Je hebt affiniteit met economische aspecten van regulering zoals kostentoerekening en prijsregulering. Je begrijpt de belangen van PostNL, kan je inhoudelijk meten met de business en hebt van nature interesse om de markt te begrijpen. Dit combineer je  met begrip voor de maatschappelijke belangen waarmee je in staat bent een ‘win-win' situatie te creëren. Je bent in staat om de voor PostNL relevante (aankomende) wet- en regelgeving te herkennen en deze inhoudelijk te analyseren. De hieruit volgende interne en externe kansen en risico’s weet je te benoemen en te benutten dan wel te beperken. Je kan reguleringsvraagstukken op een kwantitatieve wijze benaderen en je bent in staat om modellen van anderen te doorgronden en op een begrijpelijke wijze te becommentariëren.

 

Je hebt strategisch inzicht in de belangen van interne en externe stakeholders waarmee je contact onderhoudt en je weet hoe extern te beïnvloeden en te onderhandelen. Je legt de verbinding intern en hebt inzicht in het bredere speelveld om strategisch te kunnen opereren. Je neemt namens PostNL standpunten in en formuleert deze helder, logisch en consistent. Hiervoor werk je nauw samen met andere afdelingen, zoals Strategie, Mail, Pakketten, Communicatie en Juridische Zaken. Ook adviseer je management en bestuur.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jouw expertise adviseer je afdelingen binnen PostNL over relevante onderwerpen zoals prijsbeleid, voorwaarden voor toegang tot het netwerk, productontwerp en strategie. Je begrijpt de kern van de zaak en legt zelfstandig de verbinding tussen dossiers.
 

 • Masterdiploma bij voorkeur een economische achtergrond.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een gereguleerde context (o.a. op het gebied van regulatory affairs, beleidstrajecten). Ervaring met mededinging is een vereiste.
 • Strategisch en analytisch denkvermogen en uitstekend communicatieve (verbaal en schriftelijke) vaardigheden. 

 

Je bent flexibel, proactief en kunt zelfstandig werken. Je weet de brug te slaan tussen de externe omgeving en de interne organisatie. Jij krijgt mensen mee door jouw open en nieuwsgierige houding en kan complexe zaken op een eenvoudige wijze uitleggen. Je kan goed samenwerken en netwerken op verschillende niveaus. 

Wat bezorgen we jou?

 • Een afwisselende baan in een dynamische omgeving met standplaats Den Haag.
 • Salaris tussen €4.862 en €7.238 bruto per maand (schaal 13), afhankelijk van je werkervaring.
 • Uitdagende en leerzame dossiers.
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Je werkt in een team met negen enthousiaste en ervaren Public en Regulatory Affairs adviseurs. Wij geven samen richting aan de strategie van PostNL rond beleid en wet- en regelgeving, we adviseren de interne organisatie t.a.v. regulering en we behartigen de belangen van PostNL bij relevante stakeholders (ministeries, toezichthouders, Tweede Kamer, Europa).


Interesse?
We nodigen je uit om te solliciteren met je CV en motivatie. Je kunt reageren tot 31 december 2019. Daarna nemen we contact met jou op. Mocht je solliciteren tussen 31 dec 2019 en 1 jan 2020 i.v.m. kerstvakantie, nemen we in januari contact met jou op.  

 

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), referentiecheck en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

 

Wil je graag meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Yadira van der Ende, Corporate Recruiter met een Whatsapp bericht via 06 82 48 99 35.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!