Menu

Vacature Senior Adviseur Regulatory & Public Affairs

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Communicatie
 • Professional
 • Geplaatst op 29-6-2020
Zorgen voor analyse van en advies op reguleringsvraagstukken (mededinging) waarmee je een bijdrage levert aan de regulatory en public affairs strategie van PostNL.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Senior Adviseur Regulatory en Public Affairs adviseer je in een (sectorspecifieke) gereguleerde omgeving op basis van je kennis en ervaring op het gebied van mededinging en regulering. Je doet dit over relevante reguleringsvraagstukken van aankomende wetgeving tot en met implementatie van beleid, voorwaarden voor toegang tot het netwerk, prijsbeleid, productontwerp en strategie. Je hebt affiniteit met economische aspecten van regulering zoals kostentoerekening en prijsregulering.

Je begrijpt de belangen van PostNL. Je kunt je inhoudelijk meten met de business en je hebt van nature interesse om de markt te begrijpen. Dit combineer je met begrip voor de maatschappelijke belangen waarmee je in staat bent een ‘win-win' situatie te creëren. Je bent in staat om de voor PostNL relevante (aankomende) wet- en regelgeving te herkennen en deze inhoudelijk te analyseren. De hieruit volgende interne en externe kansen en risico’s weet je te benoemen en te benutten, dan wel te beperken. Je kan reguleringsvraagstukken op een kwantitatieve wijze benaderen en je bent in staat om modellen van anderen te doorgronden en op een begrijpelijke wijze te becommentariëren.

Je hebt strategisch inzicht in de belangen van interne en externe stakeholders waarmee je contact onderhoudt en je weet hoe extern te beïnvloeden en te onderhandelen. Je legt de verbinding intern en hebt inzicht in het bredere speelveld om strategisch te kunnen opereren. Je neemt namens PostNL standpunten in en formuleert deze helder, logisch en consistent. Hiervoor werk je nauw samen met andere afdelingen, zoals Strategie, Mail, Pakketten, Communicatie en Juridische Zaken. Ook adviseer je management en bestuur.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Dankzij jouw expertise adviseer je afdelingen binnen PostNL over relevante onderwerpen zoals prijsbeleid, voorwaarden voor toegang tot het netwerk, productontwerp en strategie. Je begrijpt de kern van de zaak en legt zelfstandig de verbinding tussen dossiers.

 • Masterdiploma bij voorkeur een economische achtergrond.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een gereguleerde context, onder andere op het gebied van regulatory affairs, beleidstrajecten. Ervaring met mededinging is een vereiste.
 • Strategisch en analytisch denkvermogen en uitstekend communicatieve vaardigheden. 

Je bent flexibel, proactief en kunt zelfstandig werken. Je weet de brug te slaan tussen de externe omgeving en de interne organisatie. Jij krijgt mensen mee door jouw open en nieuwsgierige houding en kan complexe zaken op een eenvoudige wijze uitleggen. Je kunt goed samenwerken en netwerken op verschillende niveaus. 

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris van minimaal €4.862 tot maximaal €7.238 bruto per maand (schaal 13) bij 37 uur;  
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;   
 • Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • Korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties; 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone; 
 • Geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende OV bereikbaarheid; 
 • Werken waar en wanneer je wilt; 
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s

Je werkt in een team met negen enthousiaste en ervaren Public en Regulatory Affairs adviseurs aan uitdagende en interessante dossiers. Wij geven samen richting aan de strategie van PostNL rond beleid en wet- en regelgeving, we adviseren de interne organisatie over regulering en we behartigen de belangen van PostNL bij relevante stakeholders, denk aan ministeries, toezichthouders, Tweede Kamer, Europa.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!