Vacature Senior Business Controller Planning & Control

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 14-4-2021
Jij draagt zorg voor juiste, volledige en tijdige stuurinformatie voor de directie van Mail NL ten behoeve van impactvolle, strategische beslissingen die zij moeten nemen. Daar is iemand met een uitstekende financiële onderbouwing (P&L, balans, cash flow) voor nodig die goed kan modelleren in Excel. Sterke adviserende en analytische vaardigheden en de kunst om zelfstandig te kunnen werken (hoofd- en bijzaak onderscheiden) onder uitdagende tijdslijnen is van groot belang.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

De afdeling Planning & Control heeft een spilfunctie binnen de financiële kolom van Mail NL. Enerzijds ziet de afdeling toe op de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de managementinformatie voor meerdere stakeholders (primair het MT Mail NL maar ook de PostNL Groep en meerdere afdelingen binnen Mail NL en daarbuiten). Anderzijds is de afdeling (ism met het Financial Shared Service Centre ed) verantwoordelijk voor een ordentelijke financiële huishouding van Mail NL. De afdeling P&C ondersteunt het MT Mail NL in het uitvoeren van de strategie, zowel op financieel als niet-financieel vlak.

De Business Controller Planning & Control (P&C) is een veelzijdige functie met een drietal aandachtsgebieden die onderverdeeld kunnen worden in 1) CAO onderhandelingen 2) projecten en 3) ondersteuning en uitvoering geven aan de Planning & Control cyclus van Mail NL. 

CAO
Je hebt een belangrijke rol binnen de CAO-onderhandelingen van PostNL en je ondersteunt het onderhandelingsteam. Daarnaast fungeer je als vraagbaak / aanspreekpunt voor arbeidsvoorwaarden gerelateerde financiële vragen en voer je hier analysen voor uit. Tevens draag je zorg voor een goede vertaling van wet- en regelgeving omtrent personele aangelegenheden (o.a. sociale lasten).

Projecten
•    Verkrijgen van inzicht en monitoren van de financiële voortgang op cruciale structurele kostenbesparingsprojecten en transformatietrajecten binnen MailNL. Je geeft managementinformatie over de (financiële) voortgang van deze projecten en treedt hierbij adviserend op richting MT-leden en thema- en projecteigenaren. 
•    Opstellen van een planning, budgettering en risico-inschatting op het gebied van kosten en opbrengsten richting projectleiders en binnen de control-organisatie;
•    Beoordelen van business cases en maken van analyses (binnen en buiten het project).

Planning & Control
Je draagt zorg voor juiste, volledige en tijdige stuurinformatie voor de directie van Mail NL en Group Control/CFO. Hiervoor zal je betrokken zijn bij het:
•    monitoren, analyseren en challengen van de periodecijfers (maand, kwartaal; P&L, balans en cash flow / werkkapitaal); 
•    opstellen van presentaties en borgen van de juiste informatievoorziening;
•    opstellen van jaarbudgetten, jaar forecasts (3x) en het strategisch plan in nauw overleg met de afdelingen binnen Control PostNL en de directie van Mail NL;
•    signaleren en initiëren van verbeteringen op het gebied van de bestuurlijke informatievoorziening in overleg met alle betrokken partijen (business, afdeling IV etc.);
•    proactief doen van voorstellen die het Planning & Control proces structureel verbeteren.
Proactief en zelfstandig monitoren van financiële ontwikkelingen (risico’s en kansen) en adviseren over passende (corrigerende) maatregelen en het ondersteunen bij het nemen van (financiële) beslissingen door de directie is hier een essentieel onderdeel van.

Je bent onderdeel van een team van 6 business controllers (incl. manager) met diverse achtergronden. De sfeer is gezellig informeel, het werk komt en gaat met pieken en dalen en het feit dat er accuraat onder strakke deadlines gewerkt moet worden zorgt voor een sterke onderlinge cohesie. Naast de afdeling P&C zal je veel te maken hebben met het team van Mail NL Control Operations en Mail NL Control Commercie, maar zeker ook met andere segmenten binnen PostNL.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij draagt zorg voor juiste, volledige en tijdige stuurinformatie voor de directie van Mail NL ten behoeve van impactvolle, strategische beslissingen die zij moeten nemen.

Je hebt
•    een wo of postdoc opleiding(RC); 
•    gedegen kennis van Finance / bedrijfseconomie, administratieve organisatie op WO niveau;
•    minimaal 5 jaar ervaring in een business control-, FP&A- en/of project control-rol en affiniteit met HR-gerelateerde onderwerpen is een sterke pré;
•    ervaring met SAP (BW, BPC).

Je werkt zelfstandig, maakt op een gemakkelijke manier verbinding met collega’s binnen en buiten Finance op verschillende hiërarchische niveaus. Je bent analytisch, conceptueel sterk en kan goed prioriteiten stellen. Onafhankelijk denken gaat je gemakkelijk af en je durft vanuit je rol tegenwicht te bieden in discussies. Je hebt overzicht over processen en toont een gezonde dosis veranderingsbereidheid en oplossingsgerichtheid. Een hands-on en pragmatische mentaliteit mag niet ontbreken!

Wat bezorgen we jou?

•    een salaris tussen € 4.416 en € 6.420 bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime contract van 37 uur;
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden; 
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    een jaarcontract en op termijn een vaste aanstelling.
Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
Een uitdagende baan in een omgeving die continue in verandering is bij één van de grootste werkgevers van Nederland. Een functie waarin je echt impact kan hebben doordat je als financieel geweten strategische adviezen levert ten behoeve van de besturing van PostNL Mail.

Interesse?
We ontvangen je CV en motivatie graag voor 30 april.  Voor meer informatie kan je contact opnemen met Asmara Vissers, Corporate Recruiter,  via 06-5708 5550 of asmara.vissers@postnl.nl.

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

Wij doen voor deze vacature de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten via een bureau.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!