Vacature Senior Business Controller

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 24-1-2023
Vanuit finance, zorgen voor lange termijnstrategie van de retail organisatie en daarbij verantwoordelijk voor budgetten en het strategisch plan op inhoud en proces. Dat vraagt om een financieel expert die onafhankelijk, creatief, overtuigend én verbindend is.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Joy van Manen

Joy van Manen

joy.van.manen@postnl.nl

Wat ga je doen?

De afdeling Retail zorgt ervoor dat iedereen in Nederland en België pakketten en brieven gemakkelijk kan verzenden en ontvangen via ons Retail netwerk van bemande en onbemande PostNL-punten. Zie ook deze video om meer over Retail te weten te komen. Als Senior Business Controller Retail werk je intensief samen met het team Retail op de verschillende strategische dossiers, waarbij jij als controller de financiële verantwoording van de verschillende dossiers voor je rekening neemt.  Je bent onderdeel van het MT Retail. Het is een sterke en brede adviesrol waarbij je MT leden en senior management gevraagd en ongevraagd adviseert en challenged op het behalen van integrale KPI’s van Retail en omtrent ontwikkelingen op diverse aandachtsgebieden. Je bent verantwoordelijk voor het volledige internal control framework van de retail organisatie (waaronder de rondrekening van de losse post postzegel). In BU overstijgende en complexere projecten ben jij vanuit E-Commerce Commercie financieel verantwoordelijk (business cases opstellen, reviewen, financiële impact duidelijk maken, benefit tracking) en voor grotere capex trajecten stel je gezamenlijk met business managers business cases op en werk je deze uit. Je biedt handvatten voor prioritering en besluitvorming binnen de organisatie door inzichtelijk te maken wat de business value binnen verschillende projecten is (denk aan besparingspotentieel, extra omzet, klanttevredenheid). En je bent in de basis uiteraard verantwoordelijk voor het opstellen van de periodieke integrale verantwoordingsrapportages, periode resultaten, budgetten en forecasts in nauwe samenwerking met de business partners binnen Retail. Daarnaast begeleid je 1 business analist die zich voornamelijk bezighoudt met de 2 agile teams binnen Retail, het projectteam van APL en de periode afsluiting ondersteunt.  

Onze ambitie

Als PostNL willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Met jouw bedrijfseconomische inzichten en adviezen voor de financiële besturing van onze retail organisatie heb je direct invloed op de missie van E-Commerce Commercie: meer enthousiaste klanten!

 • een afgeronde wo opleiding bij voorkeur in een financiële, bedrijfseconomische of bedrijfskundige richting;
 • minimaal 5 jaar relevante (senior) business control ervaring;
 • goede kennis van Excel (modellering);
 • affiniteit met logistieke organisaties en commerciële processen is een pré.
   

Je bent een stevige gesprekspartner en durft vanuit je rol tegenwicht te bieden in discussies als het financieel geweten van de retail organisatie & PostNL. Je bent analytisch sterk, pro-actief, daadkrachtig en begrijpt niet alleen, maar denkt ook goed mee met de business als volwaardige strategische partner. Je bent je bewust van je dynamische omgeving, kan het overzicht goed bewaren en handelt in alle gevallen vanuit een verbindend vermogen.

Wat bezorgen we jou?

 • een salaris tussen € 4.600,- en € 6.700,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime contract van 37 uur afhankelijk van ervaring;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • een tegemoetkoming in je reiskosten, thuiswerkvergoeding, laptop, smartphone;
 • nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor;
 • uitstekende faciliteiten om je werkzaamheden ook deels vanuit huis te doen;
 • korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
 • een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
   

Een zeer zelfstandige rol binnen het Control E-Commerce Commercie team met veel exposure naar senior management, waarbij je echt het verschil kan maken op strategisch, commercieel en operationeel niveau voor PostNL Retail, dat ca 3800 shop-in-shop locaties en meer dan 500 pakket- en briefautomaten omvat. Je rapporteert rechtstreeks aan de Finance Directeur E-Commerce Commercie; een all-round senior business control functie met veel verantwoordelijkheid en impact!

 

Voor vragen kan je contact opnemen met Joy van Manen, Corporate Recruiter, via 06-51661341 of joy.van.manen@postnl.nl.
 

PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

 

Een HIGH pre employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze screening houdt in dat we je referenties nagaan en mogelijkerwijs een maatwerk onderzoek doen. Ook verwachten wij dat je bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.

 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!